1 / 21

Zaalhockey 2013-2014

Zaalhockey 2013-2014. Nieuwe regel 2013-2014. Senioren teams spelen met max 5 spelers. Een keeper en vier veldspelers, of een vliegende keeper en vier veldspelers. Nieuwe regel 2013-2014. Straf voor coach/begeleider Bij geel 5 minuten op de tribune Niet coachen

alcina
Télécharger la présentation

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. Content is provided to you AS IS for your information and personal use only. Download presentation by click this link. While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server. During download, if you can't get a presentation, the file might be deleted by the publisher.

E N D

Presentation Transcript

1. Zaalhockey 2013-2014

2. Nieuwe regel 2013-2014 • Senioren teams spelen met max 5 spelers. • Een keeper en vier veldspelers, of een vliegende keeper en vier veldspelers

3. Nieuwe regel 2013-2014 • Straf voor coach/begeleider • Bij geel 5 minuten op de tribune • Niet coachen • Een speler van betreffend team eruit aan te wijzen door de aanvoerder • Deze mag gedurende de straftijd WEL gewisseld worden • Bij rood geldt dit voor de duur van de wedstrijd

4. Nieuwe regel 2013-2014 • Het eigen doelpunt telt niet in de zaal • Dit is dan uitslaan • Of een SC als je van mening bent dat dit opzettelijk gebeurt

5. Nieuwe regel 2013-2014 • Bij keeperswissel wordt de tijd niet (meer) stilgezet • Keeper wissel dient plaats te vinden daar waar anderen ook wisselen • Max 3 meter vanuit de middenlijn

6. Verschil zaal-veld • Veld; bal slaan, scoop, push • Zaal; alleen push, stick vlak bij de bal op de grond, geen schuifslag • Max ca 50 centimeter achter de bal

7. Verschil zaal-veld • Veld; bal “mag” hoog mits niet gevaarlijk en zonder opzet • Zaal; bal moet langs de grond tenzij push op doel. • Bij stoppen mag de bal niet opspringen (max 10 cm) • Bal mag NIET in de lucht gespeeld worden

8. Verschil zaal-veld • Veld; middenvakken en 23 meter gebied • Zaal; gehele eigen helft is 23 meter gebied ter beoordeling van overtreding, zwaardere straf bij opzettelijke overtreding • Strafbal stip op 7 meter • Tip schuif de banken naar achter

9. Verschil zaal-veld • Teams Veld; min 8 om te beginnen • Teams Zaal; min 4 om te beginnen, max 6 wissels en max 4 begeleiders OP de bank • Foutieve wissel is SC • Einde straftijd (gele kaart) wordt door zaalwacht/tijdwaarnemer aangegeven

10. Verschil zaal-veld • Veld; afstand bij vrije slag of beginslag 5 meter • Zaal; afstand bij vrije slag of beginslag 3 meter dus ook 3 meter buiten de cirkel

11. Verschil zaal-veld • Veld; bal over achterlijn (onopzettelijk) door verdediger is lange corner • Zaal; bal over de achterlijn (onopzettelijk) door verdediger is uitslaan • Ook in de zaal is het bij opzettelijk een SC

12. Verschil zaal-veld • Veld; bal over de zijlijn inslaan op de zijlijn • Zaal; bal over de balk inpush max een meter binnen de balk

13. Verschil zaal-veld • Veld; wedstrijd twee keer 35 minuten en 5 minuten pauze • Zaal; wedstrijd duurt tussen de 15 en 30 minuten (meestal 30 minuten aaneengesloten) • Bij geen pauze scheidsrechters wisselen bij ca 15 minuten van helft

14. Verschil zaal-veld • Veld; bal mag niet in een keer in de cirkel indien spelhervatting in de 23 meter is • Zaal; bal mag niet in een keer de cirkel in indien spelhervatting op helft verdediging is tenzij via de balk gespeeld

15. Wat mag niet • Liggend spelen • (keeper wel als en bal en keeper in de cirkel) • Hand of knie aan de grond • Duwen, afhouden, shootetc • Bal met stick tegen de balk klemmen • Niet door een “dichtgezette” balk spelen • Niet in het doel staan of achter doel langs lopen • Met de bolle kant spelen!!!!

16. Wat mag niet • Bal “opzettelijk” van dichtbij in het blok van een verdediger spelen • Blok is stickhand aan de grond of vlak erboven en voor het lichaam • Een draai maken en de bal richting een verdediger spelen • Een lage bal hoog terug van de keeper tenzij over de balk zonder gevaar • Keeper mag de bal niet (ver) wegslaan

17. Wat mag niet • Duwen • Hand op rug tegenstander • Afhouden met lichaam • Afhouden met stick • Gevaarlijk spelen • Dreigen met stick

18. Wat moet • Zaal bij SC; • Max alle spelers ACHTER de achterlijn • Keeper mag in het doel andere spelers niet • Verdedigers verplicht aan andere zijde dan vanwaar wordt aangegeven • Slag mag niet push wel mits niet gevaarlijk • Bal eerst buiten cirkel voor men kan scoren • SC regels vervallen indien bal 3 meter buiten de cirkel

19. Wat moet • Bij het “inklemmen” van een speler een bully geven na een paar (10-15) seconden om te voorkomen dat het spel stil komt te liggen • Eveneens als twee spelers de bal tussen hen hebben ingeklemd

20. Straffen • Hard fluiten • Vermaning • 5 meter vooruit • Groene kaart; officiele waarschuwing • Gele kaart; 2 minuten tenzij fysiek • Gele kaart; 5 minuten bij fysiek • Rode kaart; 2 keer geel of zwaar fysiek of schelden • Gele kaart coach; altijd 5