Download
slide1 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Convertiți-vă și credeți în Evanghelie PowerPoint Presentation
Download Presentation
Convertiți-vă și credeți în Evanghelie

Convertiți-vă și credeți în Evanghelie

102 Vues Download Presentation
Télécharger la présentation

Convertiți-vă și credeți în Evanghelie

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. Convertiți-vă și credeți în Evanghelie

 2. După ce Ioan a fost închis, Isus a venit în Galilea predicând evaghelia lui Dumnezeu și spunând: «S-a împlinit timpul și împărăția lui Dumnezeu este aproape! Convertiți-vă și credeți în evanghelie». (Mc 1,14-15)

 3. Tu, Doamne, ne chemi la convertire!

 4. O, Cristoase, mântuirea celui ce era pierdut, tu știi de câte ori am încercat să reîncepem, dar de fiecare dată ne-a învins păcatul. Măaflu de fiecare dată mai obosit, cu inima mai veche. Măîntreb la ce servește; mai am nevoie să încerc?

 5. O, Doamne,puterea celui care este încercat, tu știi cât am greșit, totuși te apropii de mine: tu singur dai ajutor la cel care este închis cu spiritul. Și astăzi te aștept, te invoc!

 6. O, Cristoase, pacea celui care se încrede, ia-mă încă. Tu ai învins răul care prigonește pe orice om… Vino să-mi dai vestea cea bună: «S-a împlinit timpul și împărăția lui Dumnezeu este aproape!». Harul nu a fost în zadar: Convertește-mă astăzi la tine. Viața cu tine este în fiecare moment o minunăție, o nouă creație.

 7. În acest timp al Postul Mare ne chemi la convertire, să convertim inima noastră ca să se îndrepte spre tine, să convertim ființa noastră pentru ca să fie din tine.

 8. Pentru această convertire trebuie să renunțăm cu toată voința noastrăla păcat care ne necăjește și chiar ne seduce,la egoismul nostru, la orgoliul nostru.

 9. Cu puterea ta divină vino să ne rupi din rădăcinile răului; tu ai învins Isuse, pe Satana și împărăția sa: imprimăaceastă victorie profundă și în noi!

 10. Vino și ni scapă de lanțurilecare ne țineau legați de lăcomia noastră,și eliberează-ne iubirea prea atinsă în noi de interesele noastre, de calculile și de temerile noastre.

 11. Vino și ne ridică generozitatea care se dăruiește fără ezitare, dăruirea bucuroasă care nu se mai lamentează, oferirea umilă a inimii care se uită prin ați place ție.

 12. …căci cine vrea să-și salveze viața o va pierde; cine, însă, își pierde viața pentru mine și pentru evanghelie o va salva (Mc 8,35) elaborat de Antonio Barone; trad. pr. Isidor Chinez