1 / 2

Vers gezette koffie bewaren - de thermoskan

<br>https://www.fortune.nl/<br>Vers gezette koffie bewaren - de thermoskan<br><br>

breccanwin
Télécharger la présentation

Vers gezette koffie bewaren - de thermoskan

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. Content is provided to you AS IS for your information and personal use only. Download presentation by click this link. While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server. During download, if you can't get a presentation, the file might be deleted by the publisher.

E N D

Presentation Transcript


  1. Vers gezette koffie bewaren - de thermoskan De thermoskan voor koffie op het werk: een must-have Niets handiger dan een thermoskan of -fles. Iedere koffieliefhebber is het daar ongetwijfeld mee eens. Een dergelijke fles is als een redder in nood wanneer u bijvoorbeeld onderweg bent en niet wilt dat uw koffie op kantoor koud wordt. Een lekker warm drankje voor je kinderen die langer op school blijven, warm water voor thee, of misschien wel om water juist koud te bewaren als u gaat sporten. Een thermoskan of -fles is dé oplossing om dranken op temperatuur te houden. Ook voor zij die vaak buiten zijn (en werken) is een dergelijke fles ideaal: een warm kopje koffie voelt extra aangenaam in de koude winter, en weinig dingen kunnen tippen aan een fris sapje op een warme zomerdag. Dankzij een thermoskan is het op temperatuur houden van alle soorten dranken geen enkel probleem meer. Wat is een thermoskan nu precies? Een dergelijke kan of fles is eigenlijk een gewone kan maar dan met uitstekend isolerende eigenschappen. Vaak denkt men dat een thermoskan actief zorgt voor verwarming of verkoeling van vloeistoffen, echter niets is minder waar. De thermosfles heeft zijn temperatuurbehoudende eigenschappen te danken aan zijn optimale isolerende werking, zodat warmte er moeilijk in en uit kan. Hoe werkt een thermoskan precies? Een thermosfles houdt een warme drank goed door de warmte die de drank afgeeft binnen te houden. Een koude drank kan daartegenover niet warm worden, omdat warmte van buitenaf onmogelijk naar binnen kan treden. Deze eigenschap is mogelijk doordat de thermoskan is voorzien van een dubbele wand, waartussen zich een vacuüm bevindt. Deze ruimte tussen de buitenkant en binnenkant van de kan bevat geen geleidend materiaal, waardoor de inhoud van de kan niet in contact staat met wat zich buiten bevindt (behalve via de dop van de kan). Bovenop het vacuüm beschikt een thermoskan tevens over een zilveren reflectielaagje, dit laagje weerkaatst warmte naar binnen én naar buiten toe. Ook dit zorgt er weer voor dat warme vloeistoffen warm blijven, en koude vloeistoffen koud. De redenen van smaakverlies van koffie op het werk: Naast het verlies aan warmte is het verlies aan smaak en aroma een probleem wanneer u koffie voor onderweg meeneemt of voor langere tijd op uw bureau laat staan. De volgende factoren kunnen smaak- en aromaverlies veroorzaken maar kunnen grotendeels worden opgelost door het gebruik van een thermoskan. - ten gevolge van een chemisch proces van koffie wordt deze zuurder - het bewaren van koffie resulteert in het ontsnappen van heel vluchtige stoffen waardoor het aroma van de koffie dus minder sterk wordt

  2. - wanneer de koffie wordt bewaard, verliezen de koffiedeeltjes in het extract nog steeds koffie, met smaakverlies tot gevolg - wanneer u koffie bewaart, kan het water in de koffie verdampen. Dit heeft als gevolg dat de concentratie aan koffie in de drank groter wordt, waardoor die een té sterke en vaak bittere smaak krijgt. Verse koffie kan derhalve het best worden bewaard op 85° celsius om warmte en smaakverlies tegen te gaan. Meerdere thermoskannen voor koffie op kantoor is daarom voor elk bedrijf sterk aanbevolen.

More Related