Math Review - PowerPoint PPT Presentation

slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Math Review PowerPoint Presentation
Download Presentation
Math Review

play fullscreen
1 / 161
Math Review
115 Views
Download Presentation
haruko
Download Presentation

Math Review

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Math Review

  2. The pet store received a new shipment of birds. • They have 9 birds to put into 3 cages. Which • Number sentence shows how many birds will • Be put in each cage? • 9 + 3 = 12 • 9 – 3 = 6 • 9 X 3 = 27 • 9 ÷ 3 = 3

  3. D. 9 ÷ 3 = 3

  4. Kim had 30 flowers to put in 6 vases. Which • number sentence shows how many flowers • she put into each vase? • 6 + 30 = 36 • 30 – 6 = 24 • 30 ÷ 6 = 5 • 4 X 6 = 24

  5. C. 30 ÷ 6 = 5

  6. Gail has 3 egg cartons. Each carton holds • 12 eggs. Which number sentence shows • how many eggs Gail has? • 12 ÷ 3 = 4 • 12 + 3 = 15 • 12 – 3 = 9 • 3 X 12 = 36

  7. D. 3 X 12 = 36

  8. Marvin has 4 boxes. Each box contains • 6 pears. Which number sentence shows • How many pears Marvin has in all? • 4 + 6 = 10 • 4 X 6 = 24 • 6 – 4 = 2 • 36 ÷ 6 = 6

  9. B. 4 X 6 = 24

  10. Marie has 8 bottles to put into 2 boxes. She • will put the same number of bottles into each • box. Which number sentence shows how • many bottles Marie will put in box? • 8 ÷ 2 = 4 • 8 + 2 = 10 • 8 X 2 = 16 • 8 – 2 = 6

  11. A. 8 ÷ 2 = 4

  12. George has 4 bunches of bananas. Each • bunch contains 3 bananas. Which number • sentence could be used to find the number • of bananas George has? • 4 + 3 = __ • 3 + __ = 4 • 4 X 3 = __ • 4 – 3 = __

  13. C. 4 X 3 = __

  14. Derrik is in charge of the coat room at the • gym. He has 4 racks with 5 coats each. • Which number sentence could be used to • find the number of coats Derrik has? • 5 – 4 = __ • 4 + __ = 5 • 5 + 4 = __ • 4 X 5 = __

  15. D. 4 X 5 = __

  16. Dusty has 24 crayons and 3 boxes. He • Wants to put the same number of crayons • In each box. Which number sentence could • You use to find how many crayons Dusty • Will put into each box? • 24 ÷ 3 = 8 • 24 – 3 = 21 • 24 + 3 = 27 • 3 + 21 = 24

  17. A. 24 ÷ 3 = 8

  18. Buzz has 15 rabbits to put into 5 cages. • He wants to put the same number of rabbits • in each cage. Which number sentence • could be used to find how many rabbits will • be placed in each cage? • 15 – 5 = ___ • 15 ÷ 5 = ___ • 15 + 5 = ___ • 5 + ___ = 15

  19. B. 15 ÷ 5 = ___

  20. Jessica has 3 cats. One of her cats had • 6 kittens. Which number sentence could be • used to find the number of cats that Jessica • has now? • 3 + 6 = ___ • 6 – 3 = ___ • 6 ÷ 3 = ___ • 3 + ___ = 6

  21. A. 3 + 6 = ___

  22. One side of an equilateral triangle is • 25 cm. What is the perimeter? • 50 CM • 100 CM • 75 CM • 25 CM

  23. C. 75 cm

  24. One side of a square is 10 inches. • What is the perimeter of the square? • 50 inches • 100 inches • 20 inches • 40 inches

  25. D. 40 inches

  26. One side of a pentagon is 2 feet. • What is the perimeter of the pentagon? • 10 feet • 20 feet • 8 feet • 30 feet

  27. A. 10 feet

  28. One side of an octagon is 8 inches. • What is the perimeter of the octagon? • 18 inches • 64 inches • 80 inches • 28 inches

  29. B. 64 inches

  30. Michelle practiced baseball for 1 hour and • 45 minutes on Saturday. How many • minutes did she practice? • 145 minutes • 105 minutes • 100 minutes • 69 minutes

  31. B. 105 minutes

  32. Clem practiced his piano for 80 minutes. • Rewrite his time as hours and minutes. • 1 hour and 20 minutes • 1 hour and 30 minutes • 2 hours and 30 minutes • 4 hours

  33. A. 1 hour and 20 minutes

  34. Regina started her piano lesson at 4:15. • She stopped at 5:45 to have dinner with • her family. How long did she practice? • 30 minutes • 1 hour and 15 minutes • 1 hour and 30 minutes • 1 hour and 45 minutes

  35. C. 1 hour and 30 minutes

  36. Martha’s dad had to go on a business trip. • He said he would be gone for 48 hours. • How many days is this? • 1 • 2 • 3 • 4

  37. B. 1

  38. Summer took 1 hour and 10 minutes to • complete her homework. If she started her • work at 7:15 pm, at what time did she finish? • 7:25 pm • 7:50 pm • 8:10 pm • 8:25 pm

  39. D. 8:25 pm

  40. Floyd must be at school at 8:00 am. Floyd • likes to leave 30 minutes in advance so that • he has time to walk to school. What time • should Floyd leave home? • 8:30 am • 8:00 am • 7:30 am • 7:00 am

  41. C. 7:30 am

  42. Mary and Sam are opening a lemonade and • cookie stand. They figure they will need 8 • cups of sugar for the lemonade and 13 cups • of sugar for the cookies. How many cups of • sugar do they need in all? • 5 cups • 8 cups • 13 cups • 21 cups

  43. D. 21 cups

  44. Deanna is making punch for Parents Day • at her school. She needs 10 quarts of • pineapple juice, 12 quarts of orange juice, • 8 quarts of lemon-lime soda, and 1 cup of • cherries for garnish. How many quarts of • punch will she serve? • 31 quarts • 30 quarts • 21 quarts • 20 quarts

  45. B. 30 quarts

  46. Lindsay weighs 75 pounds. Colin weighs • 83 pounds, and Jenna weighs 70 pounds. • How many pounds do they weigh in all? • 228 lbs • 158 lbs • 153 lbs • 145 lbs

  47. A. 228 lbs

  48. Maddie ran 987 meters and Audra ran • 1093 meters. How much farther did Audra • run than Maddie? • 6 m • 16 m • 106 m • 116 m

  49. C. 106 m

  50. Jacob is 5 feet 3 inches tall. Blake is • 4 feet tall. How much taller is Jacob • than Blake? • 9 ft 3 in • 1 ft 3 in • 1 ft • 3 in