Download
slide1 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
MR. ORLANDO’S NAME GAME PowerPoint Presentation
Download Presentation
MR. ORLANDO’S NAME GAME

MR. ORLANDO’S NAME GAME

115 Vues Download Presentation
Télécharger la présentation

MR. ORLANDO’S NAME GAME

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. MR. ORLANDO’S NAME GAME Rules of the game… • Teams must use the dry erase markers at their tables. Only answers written on the sheet will be considered. • Each question may be answered by all teams. The scores will be kept anonymous by Mr. Orlando and each individual team. • Each team member will take turns being the one to write down the answer. No points will be awarded if the wrong team member offers the answer. • Once a team answers, they may not change their answer • Mr. Orlando is always right and he can take as many points away from your team as he wants to if you annoy him!

  2. WELCOME TEAMS… ROUND 1 Let’s get started… Keep in mind question values to help maximize your score. Remember you will lose points for incorrect answers

  3. Question #1 Category: Simple Binary Compounds (100 points) MgS Time is up! Answer: Magnesium Sulfide

  4. Question #2 Category: Acids (500 points) Sulfurous Acid Time is up! Answer: H2SO3

  5. Question #3 Category: Two Non-Metals (200 points) SO3 Time is up! Answer: Sulfur Trioxide

  6. Question #4 Category: Divalent Cations (200 points + 100 bonus) Fe2S3 Time is up! Answer: Iron (III) Sulfide Ferric Sulfide

  7. Question #5 Category: Divalent Cations (300 points) Copper (II) Chloride Time is up! Answer: CuCl2

  8. Question #6 Category: Simple Binary Compounds (100 points) Sodium Oxide Time is up! Answer: Na2O

  9. Question #7 Category: Two Non-Metals (200 points) As4O10 Time is up! Answer: Tetrarsenic Decoxide

  10. Question #8 Category: Divalents w/ Polyatomics (400 points) Stannic Phosphide Time is up! Answer: Sn3P4

  11. Question #9 Category: Divalent Cations (300 points) Mercury (I) Oxide Time is up! Answer: Hg2O

  12. Question #10 Category: Two Non-Metals (200 points) NI3 Time is up! Answer: Nitrogen Triiodide

  13. Question #11 Category: Simple Binary Compounds (100 points) Sr3P2 Time is up! Answer: Strontium Phosphide

  14. Question #12 Category: Divalents w/ Polyatomics (100 points) Mercury (I) Perchlorate Time is up! Answer: Hg2(ClO4)2

  15. Question #13 Category: Divalent Cation w/ Polyatomics (100 points) Mercurous Acetate Time is up! Answer: Hg2(CH3COO)2

  16. Question #14 Category: Divalent Cations (200 points+100 bonus) MnO2 Time is up! Answer: Manganese (IV) OxideManganic Oxide

  17. Question #15 Category: Two Non-Metals (200 points) PCl3 Time is up! Answer: Phosphorous Trichloride

  18. Question #16 Category: Divalent Cations (300 points) Manganese (II) Oxide Time is up! Answer: MnO

  19. Question #17 Category: Divalent Cations (300 points) Cobaltic Iodide Time is up! Answer: CoI3

  20. Question #18 Category: Polyatomics (200 points) Sodium Hypochlorite Time is up! Answer: NaOCl

  21. Question #19 Category: Two Non-Metals (200 points) S2Cl2 Time is up! Answer: Disulfur Dichloride

  22. Question #20 Category: Divalents w/ Polyatomics (400 points) Fe(HCO3)2 Time is up! Answer: Iron (II) BicarbonateFerrous bicarbonate

  23. Question #21 Category: Simple Binary Compounds (100 points) Al2O3 Time is up! Answer: Aluminum Oxide

  24. Question #22 Category: Simple Binary Compounds (100 points) Rubidium Oxide Time is up! Answer: Rb2O

  25. Question #23 Category: Divalent Cation (200 points+100 bonus) Fe3P2 Time is up! Answer: Iron (II) PhosphideFerrous Phosphide

  26. Question #24 Category: Two Non-Metals (200 points) BF3 Time is up! Answer: Boron Trifluoride

  27. Question #25 Category: Divalent Cations (300 points) Ferric Sulfide Time is up! Answer: Fe2S3

  28. COMMERCIAL BREAK Sponsored in part by… …yes, we do have a monopoly on almost everything you buy And by… HUMMER H2 ..it will teach those trees a lesson!

  29. WELCOME BACK TEAMS… ROUND 2 SUPER SONIC FLASH ROUND OF DEATH YOU WILL ONLY HAVE THREE SECONDS TO ANSWER EACH QUESTION AS QUESTION AFTER QUESTION FLASHES BY Pick a person to start…you still must rotate players after 5 questions!

  30. YOU WILL NOT KNOW WHO WINS RIGHT NOW BECAUSE YOU WILL JUST BE RECORDING ANSWERS IN RAPID FIRE. THE OFFICIAL RESULTS WILL BE TABULATED OVER THE WEEKEND AND RESULTS WILL BE POSTED ON THE CHICHEMISTRY WEBSITE http://www.geocities.com/chichemistry WINNING TEAM GETS 10 BONUS POINTS ON THEIR EXAM2nd PLACE TEAM GETS 5 BONUS POINTS ON THEIR EXAM3rd PLACE TEAM GETS 3 BONUS POINTS ON THEIR EXAM THESE POINTS CAN NOT GET YOU A BANNER!!

  31. Question #26 Radium Chloride Time is up!

  32. Question #27 Pb3N4 Time is up!

  33. Question #28 OF2 Time is up!

  34. Question #29 MgSe Time is up!

  35. Question #30 SCl4 Time is up!

  36. CHANGE PLAYERS NOW !

  37. Question #31 Ferrous Nitride Time is up!

  38. Question #32 Aluminum Phosphide Time is up!

  39. Question #33 Pb3P4 Time is up!

  40. Question #34 Al2S3 Time is up!

  41. Question #35 Dinitrogen trioxide Time is up!

  42. CHANGE PLAYERS NOW !

  43. Question #36 AlPO4 Time is up!

  44. Question #37 Sodium bicarbonate Time is up!

  45. Question #38 Calcium Carbonate Time is up!

  46. Question #39 SnF2 Time is up!

  47. Question #40 Diphosphorous Pentoxide Time is up!

  48. CHANGE PLAYERS NOW !

  49. Question #41 Stannous Sulfate Time is up!

  50. Question #42 KMnO4 Time is up!