1 / 2

Moderne koffie cocktails

<br>https://www.fortune.nl/<br>Moderne koffie cocktails<br><br>

keithowell
Télécharger la présentation

Moderne koffie cocktails

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. Content is provided to you AS IS for your information and personal use only. Download presentation by click this link. While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server. During download, if you can't get a presentation, the file might be deleted by the publisher.

E N D

Presentation Transcript


  1. Moderne koffie cocktails Een lekkere cocktail drinken en toch lekker wakker blijven? Dat kan met een koffie cocktail. Het verhaal gaat dat Naomi Campbell de initiator van de koffie cocktail is geweest. Een dergelijke cocktail is een moderne trend die ook nog eens heel goed smaakt. Het gebruik van een koffiemachine en enige alcoholische drankjes zijn de basisvoorwaarden. En vergeet het voornaamste niet: goede koffie kopen. We geven vier heerlijke tips, inclusief de bereidingswijze. De Espresso Martini Een donkere espresso cocktail met Crème de Café, wodka en espresso. Plaats alvast een Martini glas in de vriezer en laat dat tien minuten daarin koel worden. Begin met het maken van een kopje espresso. Laat dit afkoelen en gebruik later één deel (is dertig milliliter) voor de cocktail en doe dat in een shaker met ijs. Giet er vervolgens één deel Crème de Café en één deel wodka bij. Schud de shaker net zo lang tot er een laagje condens op de shaker komt. Schenk de cocktail in het koude Martini glas en doe tot slot een paar koffieboontjes in het glas voor een verse koffiesmaak. Je kunt een variatie hierop maken door in plaats van wodka Amaretto of Licor 43 (zie onder) te gebruiken. De Cappucino Martini Op vergelijkbare wijze als de vorige cocktail kunt u een Cappucino variant maken. Vervang de Crème de Café door een deel Kahlua of Tia Maria. Shaken op dezelfde wijze als hierboven beschreven. Schuim daarna met de koffiemachine drie eetlepels melk en de cocktail is klaar om geserveerd te worden. Moccatini De café latte onder de koffie cocktails is de Moccatini. Een mokkakleurige cocktail met Kahlua, wodka, koffie en koffiemelk. Begin met het zetten van een kopje koffie met melk. Laat dit afkoelen en gebruik hiervan één deel. Giet dit in een shaker met ijs en voeg vervolgens een deel Kahlua en een deel wodka toe. Opdienen in een goed gekoeld Martini glas met een klein krokant koekje erbij. Café 43 Behalve koffie kopen moet er soms nog iets extra’s aangeschaft worden. Hierboven noemden we het krokante koekje al, maar bij deze koffie cocktail Café 43 is de aanwezigheid van chocolademousse of een stukje chocola – melk, puur of wit maakt niet uit – gewenst ter verhoging van de smaakbeleving. De Café 43 is een perfecte van origine Spaanse cocktail om als afsluiting van een avondmaaltijd te dienen. De bereidingswijze komt weer overeen met die van de Espresso Martini maar in plaats van wodka voegen we nu Licor 43 toe. Zet met de koffiemachine een kopje espresso. Laat dit afkoelen en gebruik er per te bereiden Martini glas één deel van. Giet een deel Kahlua en een deel Licor 43 in een shaker met ijs en schud net zolang tot de shaker gaat condenseren. Schenk de cocktail in een gekoeld glas en serveer

  2. deze met de chocola of de chocolademousse. Natuurlijk zijn er meer variaties op het thema koffie cocktails. U kunt zelf experimenteren met eigenlijk alle alcoholische dranken die bij koffie passen, zoals cognac, Poire Williams en Baileys. Vanzelfsprekend is het aan te raden om voordat u uw gasten zo’n zelf bedachte variant serveert om deze zelf een keer te maken om te controleren of uw idee geslaagd is.

More Related