1 / 4

BP Holdings, BP-Rosneft deal 'zetRuslandontoegankelijkvooran

BP 26 dollar .8bn (£16 .8bn) behandelen Rosneft geeft het dergelijke een dominante positie in Rusland dat het andere buitenlandse oliemaatschappijen in het land investeren kan weerhouden, hebben analisten gewaarschuwd.De UK olie grote op maandag tekende een contract voor de handel haar 50st participatie in joint venture TNK-BP voor een 20pc in de buurt van belang in het Kremlin-gecontroleerde Rosneft en $12 .3bn in contanten. Op dinsdag Igor Sechin, voorzitter van Rosneft, zei BP zou "worden de strategische partner van Rosneft", toe te voegen dat hij zou overwegen samen met de Britse groep rechtstreeks aan een aantal projecten. Andere westerse oliemaatschappijen zoals Royal Dutch Shell hebben interesse getoond in het uitbreiden van hun posities in Rusland. Maar Robbert Van Batenburg van Louis Capital Markets zei Bloomberg dat "voor de buitenlandse oliemaatschappijen wil uitbreiden van de productie en reserves, Rusland nu off limits is" en de BP deal "is waarschijnlijk schrikken de andere weg". ONS reus ExxonMobil, Italië Eni en Noorwegens Statoil eerder hebben ondertekend Arctic exploration Rosneft behandelt, en Shell heeft gezegd dat zou geïnteresseerd zijn in het verkennen in het Russische noordpoolgebied. Maar Pavel Molchanov, een analist bij Raymond James, zei dat terwijl bedrijven kon nog steeds hoop voor exploratie aanbiedingen, zij niet zou kunnen repliceren van BP's "zegel van goedkeuring" van de Russische President en toegang tot de "wandelgangen van de macht". "Door de ondertekening van deze overeenkomst, de hoogste niveaus van de Russische regering, tot en met inbegrip van Vladimir Putin, onderschrijven BP als de belangrijkste westerse partner van de Russische olie en gas industrie," zei hij. BP heeft gebagatelliseerd de kansen van directe exploratie partnerschappen met Rosneft, wat suggereert dat het wellicht voldoende blootstelling aan Rusland door middel van haar belang. Maar analisten zeggen dat samenwerking op projecten dreigt te volgen van maandag i

Télécharger la présentation

BP Holdings, BP-Rosneft deal 'zetRuslandontoegankelijkvooran

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. Content is provided to you AS IS for your information and personal use only. Download presentation by click this link. While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server. During download, if you can't get a presentation, the file might be deleted by the publisher.

E N D

Presentation Transcript


  1. BP-Rosneft deal 'zet Rusland ontoegankelijk voor anderen'

  2. BP 26 dollar .8bn (£16 .8bn) behandelen Rosneft geeft het dergelijke een dominante positie in Rusland dat het andere buitenlandse oliemaatschappijen in het land investeren kan weerhouden, hebben analisten gewaarschuwd. De UK olie grote op maandag tekende een contract voor de handel haar 50st participatie in joint venture TNK-BP voor een 20pc in de buurt van belang in het Kremlin-gecontroleerde Rosneft en $12 .3bn in contanten.Op dinsdag Igor Sechin, voorzitter van Rosneft, zei BP zou "worden de strategische partner van Rosneft", toe te voegen dat hij zou overwegen samen met de Britse groep rechtstreeks aan een aantal projecten. Other Western oil companies such as Royal Dutch Shell have expressed interest in expanding their positions in Russia.But Robbert Van Batenburg of Louis Capital Markets told Bloomberg that “for foreign oil companies seeking to expand production and reserves, Russia is now off limits” and the BP deal “is probably scaring the others away”.US giant ExxonMobil, Italy’s Eni and Norway’s Statoil have previously signed Arctic exploration deals with Rosneft, and Shell has said it would be interested in exploring in the Russian Arctic.

  3. Maar Pavel Molchanov, een analist bij Raymond James, zei dat terwijl bedrijven kon nog steeds hoop voor exploratie aanbiedingen, zij niet zou kunnen repliceren van BP's "zegel van goedkeuring" van de Russische President en toegang tot de "wandelgangen van de macht"."Door de ondertekening van deze overeenkomst, de hoogste niveaus van de Russische regering, tot en met inbegrip van Vladimir Putin, onderschrijven BP als de belangrijkste westerse partner van de Russische olie en gas industrie," zei hij.BP heeft gebagatelliseerd de kansen van directe exploratie partnerschappen met Rosneft, wat suggereert dat het wellicht voldoende blootstelling aan Rusland door middel van haar belang. Maar analisten zeggen dat samenwerking op projecten dreigt te volgen van maandag in de deal. Rosneft heeft ook ingestemd met de andere helft van TNK-BP van BP's oligarch partners AAR kopen. Mijnheer Sechin genoemd de verwerving van TNK -BP die een 'uniek en aantrekkelijk stragetic kans"– als regelgevers in Rusland zei dat het was waarschijnlijk Rosneft de laatste grote overname, omdat iedere meer kan inbreuk op anti-monopolie-regels.Mijnheer Sechin zei dat de bedrijven besparing van maar liefst $5 zou kunnen maken door het combineren van Rosneft operaties met TNK-BP Hij zei ook dat Rosneft haar dividend op 25st van de nettowinst, ondanks de toename van haar schuld te financieren van de buy-out TNK-BP zou houden.BP aandeelhouders zijn duwen voor contant geld terug te geven aan hen. BP heeft al beloofd ter compensatie van enigerlei verdunning aan de winst per aandeel veroorzaakt door de deal, welke analisten bij Morgan Stanley zei "een investering van $5-$ 10 vereisen zou".

  4. Analisten bij Deutsche Bank zei dat de verdunning belofte bereikt kan worden via een "relatief bescheiden c$ zekerheidsstelsel aandeel inkoopprogramma en inzet op een progressieve dividend".Aandeelhouders vrees dat BP zal lijden zonder het dividend van TNK-BP, die $3 miljard vorig jaar bereikte. Alle dividend verschuldigd is aan BP van TNK-BP dit jaar zal aan Rosneft overdragen als onderdeel van de deal, BP zei.

More Related