Download
boca po boca kunica lak e di e zemljica u knji nici nova lektirica n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
BOCA PO BOCA KUNICA,LAKŠE DIŠE ZEMLJICA, U KNJIŽNICI NOVA LEKTIRICA PowerPoint Presentation
Download Presentation
BOCA PO BOCA KUNICA,LAKŠE DIŠE ZEMLJICA, U KNJIŽNICI NOVA LEKTIRICA

BOCA PO BOCA KUNICA,LAKŠE DIŠE ZEMLJICA, U KNJIŽNICI NOVA LEKTIRICA

124 Views Download Presentation
Download Presentation

BOCA PO BOCA KUNICA,LAKŠE DIŠE ZEMLJICA, U KNJIŽNICI NOVA LEKTIRICA

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. BOCA PO BOCA KUNICA,LAKŠE DIŠE ZEMLJICA, U KNJIŽNICI NOVA LEKTIRICA

 2. ISTRAŽILI SMO! • U našoj školi zadnjih godina imamo često problema s lektirnim naslovima . Često zadanih naslova nema dovoljno, a i „dosadni” su.

 3. Knjižnica nam je, kao što se možete uvjeriti, zastarjela, knjige su  izlijepljene i raspadaju se jer su mnoge od njih stare oko 40 godina.

 4. URADILI SMO! • Petaši i sedmaši, uz potporu i oduševljenje učitelja hrvatskog jezika i nas ekologa, pokreću akciju prikupljanja pet-ambalaže s ciljem obnove novih lektirnih naslova u školskoj knjižnici.

 5. 50 lipa nije „ništa” i da je manje u zajednici je više, razbili su predrasude da donositi, iz svog doma, boce nije sramota već ekološka osviještenost i važna zadaća svakog pojednica.

 6. Akcijom sedmaši su prikupili 1400 boca na što su vrlo ponosni, učenici petih razreda prikupili su 1800 boca tijekom osam petaka.

 7. AKCIJI SU SE PRIDRUŽILI MEDIJI I RODITELJI • Što ima ljepše nego vidjeti slogu u školi u kojoj se nastavnici zajedno sa svojim učenicima bore za sadašnje, pa tako i buduće generacije, kojima je potrebna obnova knjižnice. Već smo 2. studenog objavili kako je pokrenuta akcija skupljanja pet ambalaže u OŠ Ostrog u Kaštel Lukšiću. • Do tada je razrednica 7c Nada Barišić (koja je došla do ove ideje) sa svojim razredom već dva petka prikupljala plastične boce kako bi obnovili naslove u knjižnici, koji su stari, izlijepljeni i nehigijenski za svoju namjenu. • No, tada nam je razrednica Nada rekla kako su ponosni, jer su plastičnim bocama prikupili već za dvije knjige. Trenutno prikupljaju za knjigu "Djevojčica iz Afganistana" izdavača Stribor. Nakon što smo objavili ovu akciju za koju su čuli i drugi mediji te prenijeli, počeli su roditelji drugih razreda sami donositi plastične boce i bar tako pomoći. • Akcija se počela širiti. Podržali su je i učenici petih razreda sa razrednicama Katarinom Horvat i Marijanom Goić. U ovoj akciji sada već sudjeluju i  brojni roditelji  iz udruge Šušur Ane Perdić, koji su na dar u školu donijeli dvije knjige "Djevojčice iz Afganistana". • - Vide se osmjesi na dječjim licima - rekla nam je zadovoljna i sa smiješkom razrednica Nada Barišić. Na njezine riječi nadovezao se ravnatelj: • - Čim prikupimo nešto novca, odmah kupimo knjigu. Djeca vole čitati, što me posebno veseli, ali posebno naslove za svoj uzrast, ove novije. Drago mi je što su svi pokazali svoje humano srce i zahvaljujemo svima na svoj dosadašnjoj pomoći. Priuštit ćemo djeci što im je u školi potrebno, što im pripada i što je također neophodno. Ovo je naša akcija, svih nas koji dišemo u ovoj školi i borit ćemo se -  rekao nam je ravnatelj Stipe Božinović Mađor.

 8. Pet ambalaža ili, narodnim riječima rečeno, plastične boce, za mnoge su nažalost spas, barem mali izlaz iz teške ekonomske situacije u kojoj se nalazimo. Upravo je na takav način pokrenuta akcija u O.Š. Ostrog u Kaštel Lukšiću, čiji učenici upravo prikupljanjem plastičnih boca pokušavaju doći do potrebnih naslova u svojoj knjižnici. • Na ovu je ideju došla razrednica 7.c razreda, Nada Barišić koja se zdušno bori za učenike i koju su djeca u njenoj akciji svesrdno podržala. Naime, svako dijete 7.c razreda petkom donese pet boca, koje poslije unovče. • „Fali nam Djevojčica iz Afganistana”

 9. Petak je!!!

 10. PREDLAŽEMO! • Želja nam je da i ostali učenici, kao i druge škole, prepoznaju, u prvom redu ekološku vrijednost akcije te da istu pokrenu. Ostvarit će višestruko zadovoljstvo: • Ljepši, čišći i zdraviji okoliš • Uštedu sredstava

 11. Akcijom je kupljeno 26 naslova „Djevojčica iz Afganistana” i „Čvrsto drži Joystick” • Knjige koje djeca rado posuđuju i u dahu pročitaju!

 12. BOCA, BOCA, BOČICA BIT ĆE OBNOVLJENA NOVIM NASLOVIMA KNJIŽNICA

 13. Prezentaciju pripremili: • Nensi Filipović 8.a • Ivana Mamić 7.a • Stipe Milanović 6.b • Lucija Gotovac 5. c Mentorice: Gordana Vrgoč Ankica Bralić Leda Tomaš