html5-img
1 / 11

Najpopularjni vozači Formule 1

Najpopularjni vozači Formule 1. 1.Michael Schumacher.

ollie
Télécharger la présentation

Najpopularjni vozači Formule 1

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. Content is provided to you AS IS for your information and personal use only. Download presentation by click this link. While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server. During download, if you can't get a presentation, the file might be deleted by the publisher.

E N D

Presentation Transcript


 1. Najpopularjni vozačiFormule 1

 2. 1.Michael Schumacher • Najuspješniji vozač Formule 1 svih vremena. Sedmerostruki prvak svijeta, pobjednik 91 Grand Prix utrka, te vlasnik još niza rekorda u svijetu Formule 1. Bio je dva puta Njemački sportaš godine (1995. i 2004.). Prvi je i zasad jedini Nijemac, kojemu je to uspjelo ostvariti u utrkama Formule 1, a samim time je popularizirao Formulu 1 kao sport u svojoj zemlji. Nakon dva naslova prvaka osvojenih u Benettonu (1994. i 1995.)

 3. Michael Schumacher • Srušio je gotovo sve bitne statističke rekorde. Schumacher je svoju posljednju sezonu 2006. u Ferrariju odvozio za 46 milijuna dolara. Nakon neuspjelog mogućeg povratka u F1 2009. kao zamjena za ozljeđenog Felipea Massu, zbog bolova u vratu koje je zadobio prilikom pada s motocikla Schumacher je morao na kraju odustati. Tako je na kraju još bolje pripremivši se pričekao novu sezonu i vratio se natjecanju Formule 1 u 2010. s novom momčadi Mercedesa koja je preuzela momčad Brawn GP-a.

 4. 2.Lewis Hamilton • Na otvorenju sezone 2007. i u svojoj prvoj utrci u F1 Hamilton je već bio na podiju te je i nakon tog prvog podija u sljedećih osam utrka završavao među prvom trojicom. U svojoj tek šestoj F1 utrci na VN Kanade stiže do svoje prve pobjede te nastavlja sa pobjeđivanjem i na sljedećoj VN SAD-a. S podija ga udaljava nesreća na kvalifikacijama na VN Europe kada je isprva bio upitan njegov nastup na toj utrci. To je bila njegova prva utrka F1 u kojoj nije osvojio bodove.

 5. MCLaren Mercedes

 6. 3.Sebastian Vettel • Sebastian Vettel (Heppenheim, 3. srpnja 1987.) je njemački vozač automobilističkih utrka, vozač momčadi Infiniti Red Bull Racing u svjetskom prvenstvu Formule 1 te aktualni trostruki i najmlađi svjetski prvak. Po završetku 1. sezone u Red Bullu (2009.) Vettel postaje najmlađi vozač koji je završio prvenstvo na 2. mjestu. Već iduće godine postaje najmlađi svjetski prvak, a uz to svom timu osigurava 1. naslov konstruktora. 2011. postaje najmlađi dvostruki, a 2012. trostruki svjetski prvak u povijesti ovog športa. Vettel posjeduje još mnoge rekorde atributa "najmlađi" kao što su: najmlađi vozač koji je osvojio bodove, vodio u utrci, pobijedio, ostvario 50 postolja.

 7. Momčad Sebastiana Vettla REDBULL

 8. 4.Ayrton Senna • Senna se rodio u São Paulu, glavnom gradu istoimene brazilske federalne države, kao sin imućnog oca koji je ubrzo razvio njegovo zanimanje za automobilizam. Potaknut od oca, trkaćeg entuzijasta, Senna je sjeo u svoj prvi kart-bolid u dobi od četiri godine. Ušao je u karting natjecanja kada je to zakon dopuštao, u dobi od trinaest godina. Svoju prvu utrku opisao je u dokumentarnom filmu napravljenom u ranim osamdesetim godinama 20. stoljeća, govoreći kako su staze rađene na ulicama i parkiralištima, a startne pozicije zapisivane na papirićima, te bi se potom izvlačile iz jedne kacige, a izvučeni broj označavao bi startnu poziciju. Broj koji je izvukao u svojoj prvoj utrci bio je broj 1, što je značilo da u svojoj prvoj utrci ikad starta s pole positiona. Iako su drugi vozači bili mnogo iskusniji i brži od Ayrtona, nisu se mogli nositi s njime na dugim ravninama zbog male Ayrtonove mase u odnosu na odrasle vozače. U istom dokumentarcu izjavio je kako je zaostajao za svim vozačima u zavojima, te da ga je jedan vozač zakačio s leđa i izbacio iz utrke. No, 1977. godine osvojio je Južnoameričko Kart prvenstvo, te nekoliko puta bio drugi na Svjetskim Kart prvenstvima, no nikada ga nije osvojio

 9. Bolid Ayrtona Senne

 10. 5.Jenson Button • Sin je bivšeg reli vozača Johna Buttona. Roditelji su mu rastavljeni i ima 3 sestre. Mladi Jenson počeo je u kartingu u 8. godini, nakon što mu je otac kupio prvi karting. Krenuvši u utrkivanje pobijedio je na svim utrkama na kojima je nastupao. Godine 1991. pobijedio je u sve 34 utrke British Cadet Kart Championship. Najmlađi vozač svih vremena u European Super A Championship postaje 1997. Nakon toga 1998. godine prebacuje se u jače serije formula i pobjeđuje iste godine u British Formula Ford Championship za momčad Haywood Racing, a 1999. godine nastupa u Formula 3, pobjeđuje u dvjema utrkama i zauzima ukupno treće mjesto na kraju u Britanskom prvenstvu. Također, iste godine dobitnik je prestižne McLaren/Autosport Young Driver of the Year award.

 11. Jenson Button Bolid

More Related