Download
chapter 4 practice test n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Chapter 4 Practice Test PowerPoint Presentation
Download Presentation
Chapter 4 Practice Test

Chapter 4 Practice Test

626 Vues Download Presentation
Télécharger la présentation

Chapter 4 Practice Test

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Chapter 4 Practice Test Consumer Math Mastery test a

  2. Chapter 4 Practice Test 1. Eric’s income is $766 every two weeks. Use the renter’s rule to compute the most Eric should spend for rent each month. $766 ÷ 2 = $383 * Renters Rule: The renter’s rule says you should spend no more than one week’s income for a month’s rent.

  3. Chapter 4 Practice Test 2. If Eric pays $375 for rent each month, what is his total rent paid in one year? $375 x 12 = $4500

  4. Chapter 4 Practice Test 3. Ms. Burke earns $32,000 per year and plans to buy a house. Use the banker’s rule to determine her maximum allowable mortgage. $32,000 x 2.5 = $80,000 * Banker’s Rule: The banker’s rule says that you may borrow up to 2.5 times your annual income to buy a home.

  5. Chapter 4 Practice Test 4. Leo wants to buy a house for $128,000 with a 20% down payment. How much will his down payment be? $128,000 x .20 = $25,600 5. What is the amount of the mortgage for Leo’s house? $128,000 - $25,600 = $102,400

  6. Chapter 4 Practice Test 6. What is the monthly payment on an 8% 30-year mortgage for $68,000? $7.34 x 68 = $499.12 7. Compute the total amount repaid on a mortgage for $70,000 at 9% for 35 years. $7.84 x 70 = $548.80 $548.80 x 420 = $230,496

  7. Chapter 4 Practice Test 7614 8322 10. Compare the two electric meter readings above. How many units of electricity were used during the month of April? 8322 – 7614 = 708

  8. Chapter 4 Practice Test 11. The natural gas rate is $0.72 per unit. A customer uses 158 units. How much is the bill? $0.72 x 158 = $113.76 12. The monthly flat rate for Tim’s telephone is $19.95. He is charged $1.85 for a long distance call and $1.76 for taxes. What is the total bill? $19.95 + $1.85 + $1.76 = $23.56

  9. Chapter 4 Practice Test 13. Find Jessica’s utility expenses. The following amounts are due: Telephone, $18.56 Water, $2.73 Electricity, $39.92 Gas, $37.84 $18.56 + $2.72 + $39.92 + $37.84 = $99.04

  10. Chapter 4 Practice Test 14. A wood frame house in Area A; its value is $56,800. $56,800 x 0.0045 = $255.60 15. A brick house in Area B; its value is $98,000. $98,000 x 0.0041 = $401.80