slide1 n.
Download
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Info! PowerPoint Presentation
Download Presentation
Info!

Loading in 2 Seconds...

play fullscreen
1 / 21

Info!

111 Vues Download Presentation
Télécharger la présentation

Info!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. Info! I løpet av året har vi en del tradisjoner i Fevik 1. Her er litt info om hva de forskjellige aktivitetene er, og hvem de gjelder for.

 2. Ta med: • Kalender, slik at du kan notere deg datoer. • Penn og papir. • Info om aktiviteter du kunne tenke at speiderne kunne delta på. Leder møter. For alle ledere og rovere. Ledermøtene er gjerne hjemme hos gruppelederen. En tirsdag kl 18:00 Vi har møte før høsten. På julegildet. Før vinteren. Før våren. Og før sommerturen.

 3. Ta generelt med følgende på speidermøter: • Kopp i beltet, greit hvis vi lager noe å drikke. • Hodelykt (når kveldene er mørke) • Det er kun speidere som har knivmerket, som får bære kniv! • Har du tennestål, kompass og annet som kan være nyttig. Er det ok å ha slike ting, og speiderboka i en liten bag/sekk, med på speideren. • Kle deg godt, når vi er ute! Speider møter. Speidermøtene er stort sett ute. Og da er vi ute uansett vær. Kle deg godt. Vi snakker, regntøy, votter og lue osv. Selv om det er bitende kaldt, kan det hende vi har planlagt å være ute ved sjøen, i pøs regn. Om vinteren, på det mørkeste, fra nyttår og utover. Er vi inne. Møtene starter 18:00 og slutter 19:30. Ta gjerne følge med hverandre, eller kjør sammen.

 4. Påmeldingsfrist : Tirsdagen før turen Alle stiller: Fredag kl:18:00 Bevere og ulver hentes: Lørdag kl:16:00 Troppen hentes: Søndag kl:13:00 Pris: 100,- for bevere og ulver. 20,- for troppen Betal til 2840 33 01193 innen påmeldingsfristen, og merk med speidernavn, eller ta med pangene i konvolutt. Pakk tursekk. (Se pakkelista på hjemmesiden, hvis du er usikker). Speiderhytta. Helgetur for alle speiderne. Speiderne må gå fra veien og inn til hytta og ut igjen, ca 2 km. Vi møtes ved bommen inn til hytta. Bevernes og ulvenes bagasje, blir kjørt inn. Bevere og ulver får ikke lov, å ta med mat selv. Og må derfor betale mer. Merk, at de skal på tur, bare en natt, mens de f.o.m. 5. klasse blir hele helga. PS: Har din sønn/datter behov for å ha med foreldre/foresatte, så er du/dere velkommen til å bli med. Meld deg selv også på da (100,-).

 5. Feltjakketur, er i prinsippet, en tur, der man ikke har med sekk. Men kun det man får plass til i lommene (på feltjakka). Men vi bruker likevel ta med en sekk, men da, kun med det nødvendigste i. De har ikke telt, kun presenning. Speiderne erfarer likevel, at de tar med seg for mye. Disse turene er en opplevelse å være med på. God tur!! Speiderhilsen fra lederne i Fevik 1. speidergruppe. Feltjakketur. Disse turene er for de eldste speiderne, som vi stoler på, er ansvarlige nok til å reise på en slik tur. Info blir sendt til de det gjelder.Vi opplyser ikke på nettet hvor disse turene går. Det kan være turer i skog og mark, under åpen himmel. Og turer i for eksempel kano. Påmeldingsfrist : Tirsdagen før turen

 6. Det serveres tradisjonelt et varmt måltid mat lørdag kveld. Øvrig mat & drikke samt kokeutstyr må patruljen selv ha med. Pakk ellers som vanlig. Se generell pakkeliste på hjemmesiden. HUSK. Ta med utfylt helsekort – se skjema på www.austagderkrets.no Sølvøksa For patrulje førere og assistenter. Det er kun dere som er patruljefører og assistent i troppen, som kan delta! Sølvøksa er en vandrepokal, der navnet til alle gruppene som har vunnet den, står. Fevik 1. har en sølvøks til odel og eie, fra tidligere. Grip sjansen til å få med sølvøksa hjem til deres gruppe! Øvre aldersgrense for Sølvøksa er 10. trinn. Tradisjonelt er dette en helg, Aust-Agder krets arrangerer. Peffer og asser sover i telt / lavvo eller inne på en hytte. De forskjellige gruppene konkurrerer, i forskjellige aktiviteter. Som f.eks orientering, speiderkunnskap, kreative oppgaver og speiderferdigheter, som knuter, surringer, tenne bål osv…

 7. De minste speiderne fra Fevik 1. får nå mulighet til å reise på speidertur, med speidere i andre grupper. Dette blir en fantastisk flott mulighet til å få nye venner, prøve nye aktiviteter til lands og til vanns. En stor opplevelse for oss alle.. God tur!! Speiderhilsen fra lederne i Fevik 1. speidergruppe. Kilandsenteret med speidergruppa Grimstad FSK sjø. Helgetur for flokken (Bevere og Ulver). Tradisjonelt blir vi invitert med på tur av FSK. Dermed får vi mer informasjon senere når vi får invitasjonen eventuelt. Flokken har da vært på Kilandsenteret. Der sover de inne. Vi har gjerne med noen voksne.

 8. Lørdag til søndag. • Ansvar: Morten og andre ledere. Ledere fra • Fevik 1 er ikke nødvendigvis med. • Påmeldingsfrist : To uker før turen • Ta med: Tursekk. Se hvordan man pakke sekken på hjemmesiden. Jota-Joti. For troppen. Jamboree On The Air –Jamboree On The Internett. Jota-Joti er hver høst. Og er en dag der speidere over hele verden kobler seg på internett og kommuniserer med hverandre, og har radio kontakt. Alle deltagerne får JOTA/JOTI-merket for innsatsen. Vi bruker å starte dagen på Triangelhuset, der vi har tilgang på datamaskiner, senere reiser alle speidergruppene opp til speiderhytta vår, der det settes opp radio. Vi trenger transporthjelp, av foreldre på lørdag, (fra Triangelhuset og til veien inn til speiderhytta). Tilgjengelig: stormkjøkken, varme griller (lørdag ettermiddag), og annet nødvendig patruljeutstyr. Fevik I overnatter i gapahuken. ANTREKK : Speiderskjorte + skjerf (for dere som har)!

 9. Dette er ikke noe speideren arrangerer. Vi deltar med bøssebærere og sjåfører. • Vanligvis kommer denne i forbindelse med Jota-Joti helgen. Så da slår vi dette sammen. Kle deg for været! TV-aksjonen. Troppen, og andre vokse. TV-aksjonen, er for forskjellige veldedige formål hvert år. Vi har tidligere møtt opp på huset til sanitetsforeningen, i Sømsveien på Fevik. Speiderne får tildelt roder (områder) i nærmiljøet. Der de går som bøssebærere og samler inn penger. Vi kan muligens trenge foreldre som sjåfører! Still gjerne med bil tilgjengelig. Kanskje vi har nok sjåfører, og du ikke trenger kjøre. Det bruker ikke vare så lenge. Kanskje max 2 timer. VI SEES!!Speiderhilsen fra lederne i Fevik 1. speidergruppe.

 10. Ta med: Grøt. De som skal kokegrøt. Penger, for de som ønsker å kjøpe lodd. Øv gjerne inn speiderløftet: Jeg lover etter beste evne, å: - være åpen for Gud og hans ord. - hjelpe andre. - leve etter speiderloven. Juleavslutning. Vi spiser julegrøt, sammen med familien. Her avlegger de nye speiderne speiderløftet, og blir høytidlig tatt opp i enheten deres. Da inviterer vi alle i Fevik 1. sammen med familien deres. Vi spiser grøt, og koser oss. Vi avtaler på forhånd med noen foreldre som tar med grøt.Vi er svært takknemlige om noe foreldre har anledning til dette!! Ta gjerne kontakt og tilby deg, om du har mulighet. Vi har ofte en liten utlodning. ’ PS! Gå i speiderskjorte og skjerf. Sørg for at merkene er sydd riktig på! Og for dere som skal ha merkesnorer, er det viktig, at vi kan se hvor mange merker dere har. Så på med riktig antrekk! Speiderhilsen fra lederne i Fevik 1. speidergruppe.

 11. Rovere, patruljeførere og assistenter, har et ekstra ansvar gjennom hele speider året. Nå er det på tide at de skal få en velfortjent belønning! De koser seg, med julemat og DVD titting. Det blir sene kvelder, og masse kos! Julegildet.+ledermøte Kun for patruljeførere, assistenter og rovere!! Resterende ledere møter på hytta kl:14:00 på lørdag til ledermøtet. Oppmøte og avreisested: Veien inn til speiderhytta Fredag 18:00 til søndag 13:00 Påmeldingsfrist : Tirsdagen før turen Ta med: Julemiddag med tilbehør, gjerne ferdig stekt. Avtal gjerne og ta med noe sammen (Ribbe, medisterpølse annen julemat du liker, julegodt, snacks osv) Drikke, julebrus er nødvendig! Brød og pålegg for 4 måltider. DVD’er, du kunne tenke deg å se. Dere avstemmer hva dere ser på der oppe. Julepynt? (Kanskje dere også i år, må ta med ekstra PC høytalere, og en PC i back up?) Tur sekk (vi sover inne i hytta). (Se hvordan man pakke sekken for en hytte tur på hjemmesiden.)

 12. Roverne i Fevik 1. utfordrer rovere fra andre grupper til å delta på en utfordrende helg! Men de vet ikke en gang selv, hva de har meldt seg på. Lederne lager tradisjonen tro en beintøff løype, der roverne skal få litt å bryne seg på. God tur!! Speiderhilsen fra lederne i Fevik 1. speidergruppe. Rovergrillen. Velkommen til Rovergrillen! (Selvfølgelig kun for ROVERE) Ta med: Fellesutstyr: EN mobil, pressenning og surretau (til gapahuk), en gryte, en stekepanne, en øks, et kompass, en kartmappe, førstehjelpsutstyr, skrivesaker (til å notere beskjeder). Personlig: Sovepose og liggeunderlag, toalettpapir, drikkeflaske og 1,5L drikkevann, tursett (tallerken, kopp og bestikk), hodelykt, tennestål, redningsvest, stort badehåndkle, badebukse, kniv, minimalt med klær (et skift og ekstra sokker) og ski hvis det er snø (ski er valgfritt). Det ikke lov å ta med: Fyrstikker, lighter og lignende, flere mobiltelefoner, telt og mat. Innhold: Hemmelig. Tema: Utfordrende. Rødtråd: Konkurranse. Mål: En uforglemmelig helg. Meld dere på, i samlet liste fra hvert lag med: Navn, tlf, e.post, Navn og tlf til foreldre, og ev. info om allergi og lignende. Regner med dere stiller! Møt opp god og mett!

 13. Ta med: • Kalender og skrivesaker. • Antrekk: Speiderskjerf og skjorte Årsmøte i Grimstad speider-råd Gjelder lederne og noen representanter fra speiderne. Her planlegger vi fordeling av ansvar i de forskjellige fellesarrangementer. Setter datoer, for f.eks: Tenkedag, St.Georgsdag, byløp, 17. mai osv. Lederne i de forskjellige gruppene bytter på ansvaret. Derfor sender vi ut invitasjonen til dem det gjelder, når vi får den selv.

 14. Ta med: • Skrivesaker. • Antrekk: Speiderskjerf og skjorte. Kretsting i mars Gjelder: Lederne, roverne og noen representanter fra troppen. Her møtes representanter fra de forskjellige gruppene i Aust-Agder krets. Det blir da en gjennomgang av aktiviteter i kretsen.

 15. Kjære speidere og speiderfamilier! Velkommen til årets basar, som tradisjonen tro holdes hver vår! Vi serverer kaffe, saft og kake. Speiderne selger lodd i forkant, og på selve dagen. Dette er vår hovedinntektskilde, så en STOR takk til alle som bidrar! Ta med familie, venner og vinnerlykken . Og kom på god gammeldags basar! Speiderhilsen fra lederne i Fevik 1. speidergruppe. BASAR!!!! Ta med familien  Loddbøkene: Leveres SENEST siste speidersammenkomst før basaren til den som er ansvarlig, selv om de ikke er utsolgt. Viktig! Legg loddbok og penger i konvolutt og skriv navnet ditt og loddboknr. på konvolutten. Når loddboken din er utsolgt, kan du få en ny. De som selger flest lodd, blir belønnet med en premie. En for Flokk, og en for Tropp. Antrekk: Speiderne går i speiderskjorte og skjerf (de som har) Ta med: Vi tar gjerne imot gevinster, hele året, og helst senest speidermøtet før basaren. Ev. beskjed om hva det er, og at dere tar med gevinsten på basaren, (som ferskvare, fruktkurv og lignende). Gevinster er både kjøpt og hjemmelaget, spill, turutstyr, leker, duker, ting og tang, kake, godteri, fruktkurver, og mye annet. Har du ikke rukket å kjøpe lodd, er det også lodd salg selve dagen, både på bok, og hurtig lodd.

 16. Hvem er kretsens beste patrulje? • Under årets kretsbannerkonkurranse avgjøres det hvem som kan kalle seg "Kretsens beste patrulje!" • De tre beste patruljene i konkurransen går videre til NM i speiding! Speiderhilsen fra lederne i Fevik 1. speidergruppe. Kretsbannerkonkurransen. Dette er en helgetur, der troppene i Aust-Agder konkurrerer, om kretsbanneret. Våre patruljer sover sammen i lavvoer de tar med. De må også pakke ned nødvendig felles utstyr, de finner på speiderhytta, før de drar. Lederne veileder under forberedelsene, men de er uten ledere på turen. Speiderne spiser sammen, og bor i samme leiren hele helgen. Mellom måltidene blir det konkurranse aktiviteter. Siste dagen, offentliggjøres resultatene. Vinner patruljen vinner kretsbanneret, og får bære dette i bl.a. borgertoget 17.mai. De beste patruljene i Aust-Agder går også videre, til NM i speiding. Fevik 1. har vært i NM før. Vi kan komme dit igjen!!!

 17. Påmeldingsfrist : Tirsdagen før konkurransen Ta med: • Mat og drikke i liten sekk (spising underveis), kanskje også sittepute Småspeiderkonkurransen. Småspeiderkonkurransen er en patruljevis konkurranse hvor alle småspeiderne (1.-4. kl.) i Aust-Agder krets deltar. Den bruker å være på Hove på Tromøya. Alle deltagere får merke, eller ny snor, til å festet i et av de 4 hullene. Det blir forskjellige spørsmål/oppgaver i en merket løype med bemannede poster. Foreldre/søsken kan gjerne være med, d.v.s. tilbringe tiden på Hove med tur, mat og drikke mens speiderne er underveis i konkurranseløypa. Speiderhilsen fra lederne i Fevik 1. speidergruppe.

 18. Byløp konkurranse er for alle speiderne i kommunen, patruljevis, arrangert av Grimstad Speiderråd. PS: Skal ikke løpe altså, men gå ei rundløype til bemannede poster med forskjellige oppgaver. Flokken og Troppen går forskjellige løyper. Byløp. Oppmøte er gjerne som følger: Flokk (1.-4.klasse): ved Misjonskirken. Tropp: ved Triangelhuset. Start: kl. 17.00 Slutt: ca. kl. 19.30 Påmeldingsfrist : Tirsdagen før. Ta med: Mat og drikke i liten sekk (spising underveis), kanskje også sitteunderlag. Antrekk: Gode sko, speiderskjorte og skjerf.

 19. . S.O.S. Spenning Opplevelse Samhold Dette er for alle mellom 13 og 16 år. Det er kretsen som arrangerer dette. Og det er hemmelig innhold. Du møter andre speidere i kretsen, og får en uforglemmelig helg!

 20. Vi gleder oss til å se nettopp DEG, ved Fjære kirke, på Fevik og/eller i Grimstad i Borgertoget. Vi regner med at de speiderne som naturlig hører til på Fjære/Vik og Fevik stiller der, og de som kan stiller i Borgertoget. • HUSK: Ha stemmen klar – det kan bli både synging og roping underveis, spesielt i Borgertoget!! Husk gode sko!!! • NB: Se også avisannonsene hvis endringer på tidspunktene/sted vi har fått oppgitt over. • Antrekk (hvis du har): speiderskjerf og/eller speiderskjorte • TIL Borgertoget: De som har tar på seg leirbålskappa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17 mai. Programmet bruker å se slik ut: FJÆRE: kl. 11.30 Vi deltar m/ flagg v/ gudstjenesten i Fjære kirke kl. 12.15 Vi deltar v/ Bekransing av minnestøtten ved Fjære kirke FEVIK: kl. 13.30 Barnetog fra plassen foran omsorgsboligene vis a vis Feviktun, stopp ved Feviktun (med spilling av «Ja , vi elsker»), videre Randvigveien – Randviga Vi går helt først i toget. Gratis pølser, brus og kake til speiderne etter at vi er kommet til skolen. GRIMSTAD: kl. 16.45 Fremmøte Storgaten, nær Skomakerforretning/Fuhrs gamle bygninger kl. 17.00 Avgang Borgertoget (samme rute som Barnetoget, men ender opp på torget)

 21. Er det ikke leir, kan det hende vi tar en tur for oss selv. Vi må være forberedt på en tur der vi både skal sitte mange lange timer i buss, og gå mange lange timer i marka. Vi sover i lavvo, og lever sparsomlig på ekte speider vis. SOMMERTUREN / LEIR. Årets store begivenhet: Gjelder for: Tropp, rovere, bussjåfører og ledere. (Alle Fevikinger f.o.m. 5.eller 6. klasse og oppover) Hvert 4.år er det landsleir (2009 osv). Fra 11 år Og hvert 4. år er det verdens leir (2011 osv)! Når det ikke er ler kan vi dra på Sommertur. Speiderne er i troppen kun i 4 år. Dermed har de kun EN mulighet til å være med på verdens leir. DET ER ABSOLUTT EN OPPLEVELSE! Se bilder på hjemmesiden, fra tidligere ”Verdensjamboreer” Men det koster også en del. Vurder nøye, om dere vil prioritere dette. Dette er en viktig hendelse i speiderlivet! Info vil bli sendt direkte pr. e-post!