Download
slide1 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
JEDNOM, TAMO , TAMO DALEKO... PowerPoint Presentation
Download Presentation
JEDNOM, TAMO , TAMO DALEKO...

JEDNOM, TAMO , TAMO DALEKO...

100 Vues Download Presentation
Télécharger la présentation

JEDNOM, TAMO , TAMO DALEKO...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. JEDNOM, TAMO , TAMO DALEKO...

  2. UPS, K R I V I F I L M

  3. Njeno visočanstvo, jabuka, bogata je vitaminima i hranjivim sastojcima pa je opravdano vjerovati staroj poslovici : “ JEDNA JABUKA NA DAN TJERA DOKTORA IZ KUĆE VAN!” Daklee... Svaki dan zagrizimo barem jednu jabuku! Nije jabuka bez razloga kraljica među voćem, ima i simboličko značenje. Jabuka simbolizira plodnost, a u našim selima jabuka se znala davati pri prošnji djevojke, kao znak pristanka. Također, momci su dajući jabuku iskazivali simpatiju prema određenoj djevojci, a njezino prihvaćanje bio je znak djevojčina pristanka na udvaranje. Pitajte svoju baku ili bolje možda prabaku. Možda još uvijek čuva negdje djedovu jabuku. No, jabuka je našla svoje mjesto i u božićnim običajima. Na hrvatskom selu na Badnjak se kitio kinč, tj. borova grana koja bi se zataknula o gredu iznad stola. Već pogađate da se kinčukrašavao.... JABUKAMA! Ima priča s jabukama puno, zato zagrizite svoju jabuku i brzo u obližnju knjižnicu !

  4. Jednog dana.... tamo, tamo daleko... Dragi podanici! Dobro došli na Jabukodijadu! Na današnjim susretima u našem društvu bit će nazočni predstavnici ministarstava i uglednika iz drugih kraljevstava i kneževina. Dakle... ministrica IDARED ,ministar GLOSTER , princeza DELIŠES. U VIP loži svojim prisustvom uveselit će nas i predstavnica stare plemenitaške obitelji grofica ZLATNA ZIMSKA PARMENKA . U ZLATNOJ DVORANI ODRŽAT ĆE SE IGRE S JABUKAMA: Nošenje jabuke na kuhači koja ne smije pasti ! Ples u paru s jabukom na čelu koja isto ne smije pasti ! Jedenje jabuke zavezanih ruku! NEKA IGRE ZAPOČNU I NEKA POBIJEDI NAJBOLJI, NAJBRŽI I NAJSPRETNIJI! Pripreme su bile žestoke!

  5. 2o.listopada DAN JABUKA U 1. A razredu

  6. Kakav bi to bio Dan jabuka, a da jabuci nismo posvetili igrokaze koje su učenici sami pripremili!

  7. JEDNA BRZA I SPRETNA JABUKA POZVALA JE DRUŠTVO NA PROSLAVU SVOG ROĐENDANA! BOJALO SE , REZALO, LIJEPILO, PISALO... ZASLADILI SMO SE FINIM PITAMA, SAVIJAČAMA I KOMPOTIMA. SVIM VRIJEDNIM RUKA HVALA NA FINIM SLASTICAMA, MLJAC!

  8. CURE SU UZELE MALU, KOMPOT JABUKA PAUZU! IPAK SE NAPORNO RADI! NEKI SU I ZAPLESALI UZ ZVUK TAMBURE! TREBALO JE OBOJATI, IZREZATI PUZZLE “JABUKA I CRV”! A POTOM ISPRIČATI ŠTO SE DOGODILO JEDNOM DJEČAKU NA PUTU DO ŠKOLE KADA MU JE PALA JABUKA NA GLAVU !

  9. Jabuka je puna soka! Od jabuke možeš dobiti i jabučni ocat! Jabuka ima puno vitamina! Jabuka ne kvari zube! Ja stalno pijem sok od jabuke. Kad jedeš jabuku onda ti čisti zube! Fini je sok od jabuke i grožđa! Jabuka ti tera bakterije! Ne pada jabuka daleko od stabla! Zdrav si kao Jabuka ! Moj ujo je na svadbi imao jabuku u koju su stavljali novce!

  10. U tom gradu, naći jabuku... Odi lijevo , odi desno, pa ravno, skoro me zgazilo neko čudo na velikim kotačima! Sad sam stvarno ljut, ljut sam, ali za ozbać! Osim toga, kakva je to priča o jabukama, a meni nisu ni spomenuli. Dan jabuka? A što je s mojim danom? Gdje sam ja u cijeloj priči? Ljut sam, narode, ljut! Ak’ ne nađem tu Trnovčicu i još brže neku jabuku gdje ću prezimit, a tak’ mi je hladno, ne znam što ću! I još uvijek sam ljut! Napisat ću pismo i borit’ se za svoja prava! Hoću i ja svoj dan!!!