1 / 4

# Budgeting

Budgeting. Budgeting can be applied to many facets of life (income/expenditure, life/study balance, etc )

Télécharger la présentation

## Budgeting

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation Content is provided to you AS IS for your information and personal use only. Download presentation by click this link. During download, if you can't get a presentation, the file might be deleted by the publisher.

E N D

### Presentation Transcript

1. Budgeting Budgeting can be applied to many facets of life (income/expenditure, life/study balance, etc) eg: Jacky is studying for his Preliminary HSC Course. Each week he sleeps 8 hours per night, spends 2 hours per day on social media, 2 hours per day surfing, 3 hours working a part time job on Sat and Sun, from 8:45 until 3:15 at school on each weekday, and 5 hours travelling by bus. He also does 3 hours of homework each night, and spends 0.5h at the dinner table. • Prepare a weekly budget for Jacky’s time. How much “flexible” time has he. • Jacky teacher tells him that he needs to increase his amount of study to 6 hours to achieve his goals. Is this realistic? Which “non-fixed” aspects of his week can be sacrificed to allow him to do this?

2. (b) Jacky’s teacher tells him that he needs to increase his amount of study to 6 hours to achieve his goals. Is this realistic? Which “non-fixed” aspects of his week can be sacrificed to allow him to do this? 6 hours study is 3 hours extra per day: 3 x 7 = 21 hours eg: Jacky is studying for his Preliminary HSC Course. Each week he sleeps 8 hours per night, spends 2 hours per day on social media, 2 hours per day surfing, 3 hours working a part time job on Sat and Sun, from 8:45 until 3:15 at school on each weekday, and 5 hours travelling by bus. He also does 3 hours of homework each night, and spends 0.5h at the dinner table. Weekly Time Budget Available Time: 7 x 24h = 168 hours Expenses (Activities): Sleeping 7x8 = 56 hours Social Media 7x2 = 14hours Surfing 7x2 = 14 hours Job 2x3 = 6hours School 5x6.5h = 32.5hours Travel 5 hours Homework 7x3 = 21 hours Meals 7x0.5 = 3.5 hours TOTAL 152 hours Flexible Time = 168 – 152 = 16 hours

3. Do Ex 1H Q3 – Extension: Prepare a “Weekly Time Budget” for yourself and adjust it to improve your study efficiency!Room allocations for Ass TaskThen Study for the Test – Ch 3,12  Review Sets!

More Related