1 / 12

Apa vie , apa moarta .

Apa vie , apa moarta. -sub forma de apa sarata exista in oceane si mari ; -sub forma de apa dulce in stare solida , apa se gaseste in calotele polare , ghetari , aisberguri , zapada , dar si ca precipitatii solide , sau ninsoare ;

daryl
Télécharger la présentation

Apa vie , apa moarta .

An Image/Link below is provided (as is) to download presentation Download Policy: Content on the Website is provided to you AS IS for your information and personal use and may not be sold / licensed / shared on other websites without getting consent from its author. Content is provided to you AS IS for your information and personal use only. Download presentation by click this link. While downloading, if for some reason you are not able to download a presentation, the publisher may have deleted the file from their server. During download, if you can't get a presentation, the file might be deleted by the publisher.

E N D

Presentation Transcript


 1. Apa vie , apamoarta.

 2. -sub forma de apasarataexista in oceanesimari; -sub forma de apadulce in stare solida, apa se gaseste in calotelepolare, ghetari, aisberguri, zapada, darsicaprecipitatiisolide, sauninsoare; -sub forma de apadulcelichida, apa se gaseste in ape curgatoare, statatoare, precipitatiilichide, ploi, si ape freaticesausubterane; -in atmosfera, apa se gaseste sub forma gazoasaalcatuindnoriisau fin difuzata in aerdeterminandumiditateaacestuia. PePamant, apaexista in multeforme, in celemaivariatelocuri:

 3. Considerandintreagaplaneta, apa se gasestecontinuu in miscaresitransformare, evaporareasicondensarea, respectivsolidificareasitopireaalternandmereu. Aceastaperpetuamiscare a apei se numesteciclulapeisiconstituieobiectul de studiu al meteorologieisi al hidrologiei.

 4. Datorita creSterii populaTiei mondiale si a altor factori, tot mai putini oameni beneficiază de apă potabilă. Problema apei poate fi rezolvată prin cresterea productiei, o distributie mai bunăsi nerisipirea resurselor deja existente. Din acest motiv, apa este o resursă strategică pentru multe tări. Au existat de-a lungul timpului mai multe conflicte pentru accesul la apă Si controlul acesteia.

 5. Ca importanţă pentru viata omului,apa se situează pe locul doi,imediat dupa aer.Reacţiile chimice din corp nu se pot desfaşura decat în prezenţa apei.

 6. Nu încapenici o îndoialã, cãdintretoatesubstanţele care intrãîncorpulomenescşiîncel al animalelor, apastãpeprimullocînceprivestecantitatea. Înmedie, un om care cântãreşte 65 de kilogramepoate fi sigurcaaproximativ 41 de kilograme (63-70%) din organismulsãuesteapã.

 7. RaportulUNESCO despre dezvoltarea apei din cadrul Programului de Evaluare a Apei pe Plan Mondial arată că, în următorii 20 de ani, cantitatea de apă potabilă disponibilă va scădea cu 30%. 40% dintre locuitorii lumii nu au apă curată suficientă pentru o igienă minimală. Peste 2,2 milioane de oameni au murit în 2000 de boli legate de consumul de apă contaminată sau din cauza secetei. În 2004, o organizație engleză, WaterAid, a raportat că un copil moare la fiecare 15 secunde din cauza bolilor legate de apă ce ar putea fi ușor prevenite.

 8. Se prevede că apa ar putea deveni prețioasă precum petrolul, lucru care ar face din Canada, ce are această resursă din abundență, cea mai bogată țară din lume. În 2005 în SUA prețurile mari ale benzinei au provocat îngrijorare și au existat temeri pentru o criză globală, însă consumatorii nu ezitau să plătească prețuri duble pentru aceeași cantitate de apă îmbuteliată.

 9. Apaesteconsiderată purificatoare în majoritatea religiilor, incluzând hinduismul, creștinismul, islamul, iudaismulșișintoismul. Spre exemplu,botezul în bisericile creștine este făcut cu apă. În plus, o baie rituală în apă pură este făcută celor decedați în multe religii, incluzând iudaismul și islamismul. În islamism, cele cinci rugăciuni zilnice, pot fi efectuate doar după spălarea corpului cu apă curată. Apa este geneza tuturor.

 10. Se crede adesea despre apă că ar avea puteri spirituale. În mitologia celtică, de pildă, Sulis este zeița locală a apelor termale; în hinduism, apa este personificată ca o zeiță sub numele de Ganga. De asemenea, diferiți zei pot patrona diferite izvoare, râuri sau lacuri. În mitologiile romanăși greacă, Peneus a fost un zeu-fluviu, unul dintre cele 3.000 de oceanide.

 11. Si uite-asa,unlucrusimplu,de care ne lovim in fiecarezi,unoroameni le poate decide soarta… Poate de-acum ne vomgandi de douaoriinainte de a lasaapasacurga in zadar… pentrucarisipimviata,nuapa!

 12. Sfarsit! Un proiectrealizat de: -IonescuLuca~Andrei -SuhaianuClaudiuIonut Florin Sursa: WWW.Wikipedia.ro

More Related