Download
week 35 may 15 2013 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Week 35: May 15, 2013 PowerPoint Presentation
Download Presentation
Week 35: May 15, 2013

Week 35: May 15, 2013

112 Vues Download Presentation
Télécharger la présentation

Week 35: May 15, 2013

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Week 35: May 15, 2013 Main Menu GAME 1 GAME2 5 Simple Steps to Play! – click here!

  2. GAME 1 Main Menu

  3. National Affairs: 10 Points Back to Menu A task force in Newtown, CT has decided that the district should tear down WHAT elementary school and rebuild it on the same site? Click again for answer: Sandy Hook

  4. National Affairs: 20 Points Back to Menu Boston Marathon bombing suspect Tamerlan Tsarnaev was finally buried in WHAT state after numerous cemeteries in various states refused to allow his interment?a) New York b) Texas c) Virginia Click again for answer: c) Virginia

  5. National Affairs: 40 Points Back to Menu Workers placed the crowning glory on the One World Trade Center building last week, a spire that brings the total height of the new structure to HOW MANY FEET tall? Click again for answer: 1776 feet

  6. National Affairs: 80 Points Back to Menu A Philadelphia abortion doctor could be facing the death penalty following his conviction this week on WHAT charges? Click again for answer: Killing three babies that were delivered alive

  7. National Affairs: Bonus Back to Menu One World Trade Center is being built to be the strongest building in the world with construction standards making it HOW MANY times stronger than other skyscrapers?a) 3 times b) 7 times c) 11 times Click again for answer: b) 7 times stronger

  8. Business: 10 Points Back to Menu A new study shows that WHICH category of students has a harder time getting financial aid from colleges -- POORER students or WEALTHIER students? Click again for answer: Poorer students

  9. Business: 20 Points Back to Menu As meat prices hit an all-time high, WHAT McDonald's hamburger is being dropped from the menu because the company says it loses money on each burger at the current price they are charging?a) Big Mac b) Angus Burger c) Daily Double Click again for answer: b) Angus Burger

  10. Business: 40 Points Back to Menu WHAT important crop in Florida has been hit by an incurable bacterial disease that has gotten worse every month since Christmas, with billions of dollars at stake? Click again for answer: Citrus – oranges hurt worst

  11. Business: 80 Points Back to Menu WHAT foreign auto maker that has always sold a lot of cars but hasn't made much money in recent months finally bounced back last quarter, tripling its net income from a year earlier? Click again for answer: Toyota

  12. Business: Bonus Back to Menu The U.S. Postal Service said that it lost $1.9 billion over the past three months and warned that financial losses will continue to mount unless there is funding help from WHAT governing body? Click again for answer: Congress

  13. The Arts: 10 Points Back to Menu WHAT longtime "American Idol" judge announced he is leaving the show at the end of the season? Click again for answer: Randy Jackson

  14. The Arts: 20 Points Back to Menu WHAT former heavyweight champion boxer is the main character in a new animated mystery series named after him on the Adult Swim network? • Muhammad Ali b) Mike Tyson c) George Foreman Click again for answer: b) Mike Tyson

  15. The Arts: 40 Points Back to Menu Justin Bieber is in trouble again, this time because L.A. County prosecutors plan to pursue a battery charge that alleges he did WHAT to a neighbor who complained Bieber was driving his Ferrari recklessly through their gated community? Click again for answer: Spit in his face

  16. The Arts: 80 Points Back to Menu Tim Lambesis, lead singer of WHAT Grammy-nominated Christian metal band (best known for their “An Ocean Between Us” album), was arrested this week on suspicion he tried to hire a hit man to kill his wife? Click again for answer: As I Lay Dying

  17. The Arts: Bonus Back to Menu WHAT star of "How I Met Your Mother" has been selected to host the Tony Awards next month for the fourth time? Click again for answer: Neil Patrick Harris

  18. Science: 10 Points Back to Menu A large study in Italy found that eating fish can protect your heart -- it also found that taking fish oil supplements (pills) DOES or DOES NOT do as well in protecting you from heart attacks? Click again for answer: Does NOT

  19. Science: 20 Points Back to Menu A dramatic "ring of fire" eclipse drew onlookers from all over the world to Australia last week. WHAT type of eclipse was this unusual celestial event?a) Solar b) Lunar c) Prenumbral Click again for answer: a) Solar eclipse

  20. Science: 40 Points Back to Menu Scientists reported this week that the concentration of WHAT in the atmosphere is now higher than at any time over the past four million years? Click again for answer: CO2 – carbon dioxide

  21. Science: 80 Points Back to Menu U.S. officials have told the man who used a 3-D printer to make a WHAT that he must take down the “how-to” instructions that he posted online? Click again for answer: Gun – that actually fires bullets

  22. Science: Bonus Back to Menu Two astronauts made a precedent-setting spacewalk attempting to fix a leak in the vital cooling system WHERE? Click again for answer: International Space Station

  23. Politics: 10 Points Back to Menu Republican Sen. Rand Paul of Kentucky is stressing his disapproval of the way WHAT former Secretary of State handled the deadly Benghazi attack, saying the potential 2016 presidential contender should be precluded from ever holding high office again? Click again for answer: Hillary Clinton

  24. Politics: 20 Points Back to Menu Julián Castro, a rising Democratic political star, was re-elected for a third term as mayor of WHAT major Texas city last week, winning 66% of the vote? • San Antonio b) Dallas c) Austin Click again for answer: a) San Antonio

  25. Politics: 40 Points Back to Menu The governor of WHAT state signed a bill on Tuesday approving gay marriage—the 12th state to now recognize the unions? Click again for answer: Minnesota

  26. Politics: 80 Points Back to Menu President Barack Obama on Friday touted WHAT program and its benefits for women, whose response, he believes, will be a major key to its success or failure? Click again for answer: Health care law

  27. Politics: Bonus Back to Menu WHAT federal agency is under criminal investigation for targeting conservative political groups, giving their tax documents extra scrutiny? Click again for answer: Internal Revenue Service

  28. World Affairs: 10 Points Back to Menu A total of 686 candidates have registered to try and succeed Mahmoud Ahmadinejad in June as president of WHAT nation? Click again for answer: Iran

  29. World Affairs: 20 Points Back to Menu A seamstress who survived HOW MANY days before being rescued from a collapsed garment factory building in Bangladesh is in generally good condition, according to her doctors? a) 7 b) 17 c) 27 Click again for answer: b) 17

  30. World Affairs: 40 Points Back to Menu In one of the deadliest attacks in WHERE in recent years, two car bombs exploded near the border with Syria on Saturday, killing 43 people and wounding 140 others? Click again for answer: Turkey

  31. World Affairs: 80 Points Back to Menu Nawaz Sharif, the former leader of WHAT nation, declared victory after a historic election—a remarkable comeback for the 63-year-old who has twice served as the country’s premier but was toppled in a military coup in 1999? Click again for answer: Pakistan

  32. World Affairs: Bonus Back to Menu TRUE or FALSE: Russia withheld details from U.S. officials about suspicions of Boston Marathon bombings suspect Tamerlan Tsarnaev in 2011, a U.S. official told CNN. Click again for answer: TRUE

  33. Sports: 10 Points Back to Menu The head of the America’s Cup planning effort says he expects WHAT sport’s most prestigious event to go forward after the death of Andrew “Bart” Simpson in the San Francisco Bay last week? Click again for answer: Sailing

  34. Sports: 20 Points Back to Menu Tiger Woods won his WHAT tournament of the year by capturing The Players Championship Sunday in Ponte Vedra Beach, Florida? • 4th b) 5th c) 6th Click again for answer: a) 4th

  35. Sports: 40 Points Back to Menu NAME one of the four teams to advance in the National Hockey League’s Western Conference Stanley Cup playoffs. Click again for answer: Chicago, Detroit, San Jose and Los Angeles

  36. Sports: 80 Points Back to Menu With his 13th Premier League title and 38th major trophy secured, Alex Ferguson announced he’s retiring at season’s end as manager of WHAT British soccer club? Click again for answer: Manchester United

  37. Sports: Bonus Back to Menu Former NFL receiver Titus Young was arrested for the third time in HOW LONG last week? a) A week b) A month c) A year Click again for answer: a) A week

  38. Odds & Ends: 10 Points Back to Menu A woman living in Saskatoon, Saskatchewan, says her apartment has been taken over by WHAT flying creatures and that “it’s terrifying”? Click again for answer: Bats

  39. Odds & Ends: 20 Points Back to Menu Oregon State Police said a man was cited when a trooper clocked him riding his brand new motorcycle at WHAT speed? • 110 mph b) 120 mph c) 130 mph Click again for answer: c) 130 mph

  40. Odds & Ends: 40 Points Back to Menu According to a new Reader’s Digest poll, topping Americans’ list of individuals they “trust” the most is WHAT Oscar-winning actor? Click again for answer: Tom Hanks

  41. Odds & Ends: 80 Points Back to Menu Proponents of a bill passed by the Texas state House said it is aimed at preventing lawsuits from teachers saying WHAT two words in public schools? Click again for answer: “Merry Christmas”

  42. Odds & Ends: Bonus Back to Menu Officials in an Arizona city said they are working with a student whose water bill for two billing periods totaled HOW MUCH? a) $3,800 b) $10,100 c) $16,000 Click again for answer: c) $16,000

  43. GAME 2 Main Menu

  44. National Affairs: 10 Points Back to Menu In the Cleveland kidnapping case, WHAT happened to two of the three Castro brothers who were arrested last week? Click again for answer: Released – had no knowledge of crimes

  45. National Affairs: 20 Points Back to Menu Police in New Orleans say there were three shooters who opened fire, injuring at least 19 people during WHAT event on Mother's Day? • Restaurant brunch b) City parade c) Masquerade party Click again for answer: b) City parade

  46. National Affairs: 40 Points Back to Menu WHAT Phoenix woman was found guilty of first-degree murder last week in a case that made national headlines -- and now she says she wants to receive the death penalty instead of a long prison term? Click again for answer: Jodi Arias

  47. National Affairs: 80 Points Back to Menu The Justice Department has seized phone records of reporters and editors at WHAT news agency without prior notice or without explaining why, prompting a complaint sent directly to Attorney General Eric Holder? Click again for answer: Associated Press

  48. National Affairs: Bonus Back to Menu WHAT destroyed several boathouses and damaged numerous homes along several miles of the shoreline of a Minnesota lake this week? a) Flood waters b) Dead fish c) Ice tsunami Click again for answer: c) Ice tsunami

  49. Business: 10 Points Back to Menu WHAT online company, the world's largest video website, is planning to start letting video makers charge a monthly subscription rate to their channels? Click again for answer: YouTube

  50. Business: 20 Points Back to Menu WHAT electronics giant posted its first yearly profit in five years in 2012?a) Sony b) Panasonic c) Samsung Click again for answer: a) Sony