Download
je mobieltje gsm en umts masten en luidsprekers en microfoons n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Je mobieltje, GSM en UMTS-masten en Luidsprekers en Microfoons. PowerPoint Presentation
Download Presentation
Je mobieltje, GSM en UMTS-masten en Luidsprekers en Microfoons.

Je mobieltje, GSM en UMTS-masten en Luidsprekers en Microfoons.

122 Vues Download Presentation
Télécharger la présentation

Je mobieltje, GSM en UMTS-masten en Luidsprekers en Microfoons.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. Je mobieltje, GSM en UMTS-masten en Luidsprekers en Microfoons. Het lijkt zo’n korte afstand, maar toch.. Hoe kan het dat je via telefoon met iemand kan spreken? En wat is een GMS eigenlijk? Hoe zit het met UMTS-masten? Is dat schadelijk of niet? Door Kato en Martha.

 2. Inhoudsopgave: • Strip over straling van een mobieltje. • Hoe werken een microfoon en een luidspreker? • Welke apparaten zenden straling en welke ontvangen straling? • Wat is een kooi van Faraday? • Wat voor invloed heeft elektromagnetische straling, en is het gevaarlijk voor je gezondheid? • EINDE

 3. De voorbereidingen.

 4. Hallo?

 5. Hé met Kato. We moeten ons natuurkunde project nog maken hè!

 6. Ah nee hè! Daar heb ik echt geen zin meer in..

 7. Laten we nou maar snel beginnen!

 8. Oké, ik zie je in het computerlokaal!

 9. Mr. Tillie: Goed bezig meiden!

 10. Luidsprekers via elektromagneten. • 1. Hoe werkt een elektromagneet?ijzeren staafje met koperdraad erom heen gewikkeld  Door de draad stroomt elektriciteit  ijzeren staaf wordt magnetisch.2. Waar is de sterkte van de elektromagneet van afhankelijk?Van: • 1. Hoe sterker de energiebron, hoe sterker het magnetisme. • 2. Hoe meer wikkelingen van de koperdraad, hoe sterker het magnetisme. • 3.Hoe werkt een elektromagneet in een luidspreker?Conus: Flexibel, stevig, kan bewegen, zorgt voor geluid door trillingen te maken. Magneet: Gelaat stroom voor elektrisch veld.

 11. Binnenkant van een luidspreker.

 12. Bij ons proefje moesten we een luidspreker maken. Dat is heel goed gelukt kijk maar naar de foto´s! Het filmpje.

 13. Hoe werkt een microfoon? • Een microfoon zet geluid om in een elektrisch signaal. • Een microfoon versterkt het geluid. • Doordat trillingen op het membraan vallen worden de trillingen overgebracht naar een spoeltje in een magneet die daar spanning van opwekt.

 14. Verschillen tussen een luidspreker en een microfoon. Een luidspreker en een microfoon lijken veel op elkaar. Wat zijn de verschillen? • Een microfoon zet akoestisch geluid om in elektrisch geluid terwijl een luidspreker juist precies het tegenovergestelde doet.

 15. Welke apparaten ontvangen straling en welke zenden straling? Deze apparaten zenden het uit: Tabak, bouwmaterialen brandstoffen (gas, olie, enz.), televisietoestellen, lichtgevende horloges en wijzers, röntgentoestellen op luchthavens, materiaal voor wegenbouw, elektronenbuizen, GSM- en UMTS masten. Deze ontvangen het: Bluetooth, radio en tv, GSM- en UMTS masten.

 16. De kooi van Faraday. Kanarie zong niet meer pikte veren. Kooi dicht bij GSM-mast. Kanarie in fijnmazige kooi van Faraday, die straling deels tegenhoudt. Ging weer zingen, niet meer pikken. Mike Repacholi ging dat onderzoeken. Het blijkt dat mensen overgevoelig kunnen zijn voor stralingen en daar ziek van kunnen worden.

 17. GSM en UMTS-masten verspreidt over Nederland.

 18. Is elektromagnetische straling slecht voor je gezondheid? We zullen het nooit weten.. (Sofie, demp de lichten.)

 19. Ja, dat is het. Net zoals bij de kooi van Faraday kunnen de GSM- en UMTS masten schadelijk zijn als je overgevoelig bent voor straling. Bij de meest mensen is dit niet het geval.

 20. Nawoord. Wij hebben heel erg genoten van deze presentatie te maken! Hopelijk hebben jullie wat aan deze hele interessante informatie. Dit zijn wij en wij zijn wij, je kan ons niet veranderen. HOUDOE, GE KENT DE GROETUH UIT BRABANT KRIJGEN ***.