Download
accounting 1 01 vocats n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Accounting 1.01 VoCats PowerPoint Presentation
Download Presentation
Accounting 1.01 VoCats

Accounting 1.01 VoCats

127 Views Download Presentation
Download Presentation

Accounting 1.01 VoCats

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Accounting 1.01 VoCats Review PowerPoint

  2. What is the effect on assets when the owner increases owner's equity by investing $1,000 in the business? • Decreased by $1,000 • Decreased by $2,000 • Increased by $1,000 • Increased by $2,000 ANSWER: C

  3. What is the effect on assets when the owner increases owner's equity by investing $1,000 in the business? Assets Owners Equity (CASH $$)

  4. What is the effect on owner's equity when a business receives $2000 cash from sales? • Decreased by $2000 • Increased by $2000 • Decreased by $4,000 • Increased by $4,000 ANSWER: B

  5. What is the effect on owner's equity when a business receives $2000 cash from sales? Assets Owners Equity REVENUE (CASH $$)

  6. What is the effect when $200 cash is paid to an advertising agency for advertisements for the business? • Assets decrease $200 and owner's equity decreases $200. • Assets increase $200 and owner's equity increases $200. • Assets increase $200 and owner's equity decreases $200. • Liabilities increase $200 and owner's equity decreases $200. ANSWER: A

  7. What is the effect when $200 cash is paid to an advertising agency for advertisements for the business? Assets Owners Equity Advertising Exp. (CASH $$)

  8. What is the effect when $300 cash is paid to Accounts Payable/Bob's Office Supply? • Assets decrease $300 and owner's equity decreases $300. • Assets increase $300 and owner's equity increases $300. • Assets increase $300 and liabilities decreases $300. • Assets decrease $300 and liabilities decrease $300. ANSWER: D

  9. What is the effect when $300 cash is paid to Accounts Payable/Bob's Office Supply? Assets Liability Acts Pay. (CASH $$)

  10. What is an example of an account that has a normal credit balance? • Cash • Accounts Payable/Jones Supply • Prepaid Insurance • Supplies ANSWER: B

  11. What is an example of an account that has a normal credit balance? • Cash • Office Equipment • Sales • Supplies ANSWER: C

  12. What is an example of an account that has a normal credit balance? • Cash • Joan Brown, Drawing • Supplies • Tyler Jackson, Capital ANSWER: D

  13. What is an example of an account that has a normal debit balance? • Mary Johnson, Capital • Accounts Payable/Ray's Office Equipment • Rent Expense • Sales ANSWER: C

  14. What is an example of an account that has a normal debit balance? • Accounts Payable/Adam's Office Supply • Advertising Expense • Mary Johnson, Capital • Sales ANSWER: B

  15. What is an example of an account that has a normal debit balance? • Accounts Receivable/Oakdale School • Accounts Payable/Jones Supply • Mary Johnson, Capital • Sales ANSWER: A

  16. What is an example of an account that has a normal credit balance? • Advertising Expense • Accounts Receivable/Davis Company • Delivery Revenue • Samuel Johnson, Drawing ANSWER: C

  17. Cash, Office Equipment, and Prepaid Insurance are all classified as: • assets • liabilities • owner's equity • Revenue ANSWER: A

  18. Rent, the telephone bill, and advertising costs are all classified as: • assets • expenses • liabilities • Revenue ANSWER: B

  19. “Sales” is classified as: • assets • expenses • liabilities • Revenue ANSWER: D

  20. Mariah Smith, Capital and Mariah Smith, Drawing are both classified as: • owner's equity • expenses • liabilities • Revenue ANSWER: A