SlideServe
Menu
Préférences
© SlideServe · v2026

Common Instrument Problems

ginata avatar
14 diapositives · 211 Views · Dec 17, 2012

Common Instrument Problems. By Keren & Michael Barr North Georgia Band Instrument Service. Woodwinds. Problem: Key is not returning to its resting position (either open or closed) Solution: Check to ensure that the spring is in its appropriate cradle on the key

Common Instrument Problems - slide 1
01 / 14Common Instrument Problems
1 / 17

Télécharger la présentation

Common Instrument Problems
Une image / un lien ci-dessous est fourni (tel quel) pour télécharger la présentation

Politique de téléchargement : le contenu du site vous est fourni TEL QUEL pour votre information et votre usage personnel ; il ne peut être vendu, concédé sous licence ni partagé sur d’autres sites sans l’accord de son auteur.Le contenu vous est fourni TEL QUEL, pour votre information et votre usage personnel uniquement. Téléchargez la présentation en cliquant sur ce lien. Lors du téléchargement, si vous ne parvenez pas à télécharger une présentation, l’éditeur a peut-être supprimé le fichier de son serveur.Pendant le téléchargement, si vous ne parvenez pas à obtenir une présentation, le fichier a peut-être été supprimé par l’éditeur.

F I N

Plus de contenu associé

Transcription de la présentation
  1. Common Instrument Problems By Keren & Michael Barr North Georgia Band Instrument Service

  2. Woodwinds • Problem: Key is not returning to its resting position (either open or closed) • Solution: Check to ensure that the spring is in its appropriate cradle on the key • Use a spring hook to manipulate springs in to position

  3. Woodwinds • Problem: Saxophone or bass clarinet neck is too loose • Solution: Check the neck screw – it should enter the socket from the side with no threads • Bundy and Bundy II, some European horns enter from the player’s left, others from the right

  4. Woodwinds • Problem: Instrument is squeaking, out of tune, or won’t play properly and there are no signs of damage to pads or key work • Solution: Check that all joints match • If a joint or neck is loose air can leak from the area causing the entire instrument to not play properly • Check the reed, mouthpiece or ligature for cracks, chips and other damage

  5. Woodwinds • Problem: Saxophone will not play in low register • Solution: Check octave key adjustment

  6. Brass • Problem: Air will not flow freely through the horn • Solution: Check that all valves are aligned properly • Remove valves, insert 3rd, blow, insert 2nd, blow, insert 1st, blow • Check condition of valve guide

  7. Brass • Problem: Air will not flow freely through Yamaha euphonium or piston tuba • Solution: Two holes on top of valve • Small hole is for for guide tab • Larger hole is a vent • Also applies to Jupiter tubas and euphoniums

  8. Brass • Problem: Trumpet valve has been disassembled • Solution: Reassemble in this order: • Insert the valve guide through the side of the spring barrel • Insert the spring ON TOP of the valve guide • Screw on the valve stem • Place the stem felt over the stem • Place the top cap over the stem felt • Screw on the finger button • Consult one of the other valve to check for the proper orientation of the guides

  9. Brass • Problem: Stuck mouthpiece • Solution: Use a Bobcat mouthpiece puller • VERY user-friendly • Will remove 98% of stuck mouthpieces • Very safe when used properly

  10. Brass

  11. Brass • Problem: Waterkey is leaking • Solution: Check condition of waterkey assembly • Check the waterkey cork and replace if necessary • Check for proper spring tension • Ensure that the screw is properly tightened

  12. Brass • Problem: Horn lever string is broken • Solution: Restring according to diagram • Take care to properly loop strings under and over