Download
tutorial n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Tutorial PowerPoint Presentation

Tutorial

143 Vues Download Presentation
Télécharger la présentation

Tutorial

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

 1. Tutorial Căutareaîn Business Source din EBSCOhost http://support.ebsco.com/training/resources.php

 2. Bun venit în tutorialul privind Căutarea în Business Source din EBSCOhost, conceput pentru a oferi utilizatorilor o imagine de ansamblu asupra numeroaselor funcţii disponibile în EBSCOhost. În acest tutorial, vom vedea cum se efectuează căutări elementare, precum şi câteva funcţii esenţiale EBSCOhost care vă pot ajuta să găsiţi informaţiile cele mai relevante pentru subiectul căutat.

 3. Pentru început, vom efectua o căutare elementară cu expresia business confidence.

 4. În lista de rezultate sunt afişate implicit TOATE rezultatele, dar se pot aplica filtre pentru a vizualiza rezultate în funcţie de un anumit tip de document, precum Publicaţii academice, Publicaţii comerciale, Rapoarte de ţară, Profiluri de industrie. Puteţi restrânge căutarea utilizând limitările disponibile în secţiunea Restrângeţi rezultatele sau făcând clic pe legătura Afişare mai mult sub bara cursor de dată.

 5. În fereastra Opţiuni căutare, este uşor să limitaţi sau să extindeţi rezultatele căutării. În funcţie de metoda de căutare şi de bazele de date selectate, puteţi vedea opţiunea de limitare a căutării la Publicaţii academice (verificate de experţi) sau la o anumită publicaţie al cărei nume îl puteţi introduce în câmpul furnizat.

 6. Puteţi imprima, salva, cita sau exporta un singur rezultat din afişarea detaliată dacă faceţi clic pe pictograma corespunzătoare. Pentru a imprima, trimite prin e-mail, salva, cita sau exporta mai multe rezultate, adăugaţi-le în folder, apoi imprimaţi, trimiteţi prin e-mail, salvaţi, citaţi sau exportaţi rezultatele din folder. Conţinutul folderului poate fi salvat printr-un clic pe legătura Conectare, apoi prin configurarea gratuită a unui cont de folder personalizat.

 7. Legătura Profiluri companie oferă acces la mii de rapoarte Datamonitor în format Portable Document Format (PDF). Puteţi răsfoi lista alfabetică de rapoarte de companie prezentate printr-un clic pe buton sau puteţi doar să introduceţi un nume de companie în câmpul Căutare după şi faceţi clic pe Răsfoire.

 8. Legătura Dicţionar de sinonime este un glosar de termeni de afaceri care ajută să căutaţi mai eficient în baza de date. Pentru un anumit subiect, introduceţi un termen în câmpul În curs de răsfoire şi faceţi clic pe Răsfoire. Bifaţi caseta dinaintea termenului dorit şi faceţi clic pe Adăugare. Puteţi adăuga termeni de căutare înainte să faceţi clic pe Căutare.

 9. Faceţi clic pe Publicaţii pentru a căuta în orice publicaţie din baza de date. Puteţi selecta o publicaţie din lista afişată sau puteţi introduce numele în câmpul Răsfoire publicaţii, bifaţi caseta din dreptul legăturii cu nume rezultate şi apoi faceţi clic pe Adăugare. Puteţi adăuga termeni de căutare în câmpul Căutare, apoi clic pe Căutare pentru a vizualiza toate articolele publicaţiei respective care conţin termenii de căutare.

 10. Faceţi clic pe legătura Imagini din lista derulantă Mai mult pentru a căuta în mii de imagini. Folosiţi limitările pentru a restricţiona rezultatele căutării de imagini la persoane, locuri, hărţi şi steaguri, precum şi fotografii de ştiinţă şi istorie.

 11. Faceţi clic oricând pe legătura Ajutorpentru a vedea întreg sistemul online de Ajutor.