SlideServe
Menu
Préférences
© SlideServe · v2026

Do Now:

rendor avatar
55 diapositives · 751 Views · Aug 01, 2014

Do Now:. Pass out calculators. Have your study guides ready to check. Pick up some practice TCAP questions from the back and complete. . Midterm Review!. Question # 1: 1 minute.

Do Now: - slide 1
01 / 55Do Now:
1 / 17

Télécharger la présentation

Do Now:
Une image / un lien ci-dessous est fourni (tel quel) pour télécharger la présentation

Politique de téléchargement : le contenu du site vous est fourni TEL QUEL pour votre information et votre usage personnel ; il ne peut être vendu, concédé sous licence ni partagé sur d’autres sites sans l’accord de son auteur.Le contenu vous est fourni TEL QUEL, pour votre information et votre usage personnel uniquement. Téléchargez la présentation en cliquant sur ce lien. Lors du téléchargement, si vous ne parvenez pas à télécharger une présentation, l’éditeur a peut-être supprimé le fichier de son serveur.Pendant le téléchargement, si vous ne parvenez pas à obtenir une présentation, le fichier a peut-être été supprimé par l’éditeur.

F I N

Plus de contenu associé

Transcription de la présentation
  1. Do Now: • Pass out calculators. • Have your study guides ready to check. • Pick up some practice TCAP questions from the back and complete.

  2. Midterm Review!

  3. Question # 1: 1 minute Mr. Terry hiked 10 miles with the boy scouts. If they walked 4.45 miles per hour, how long would it take them to finish the hike? Answer: About 2.25 hours or 2 hours and 15 minutes.

  4. Question # 2: 1 minute A train can travel 100 miles in 2.5 hours. At this rate, how long would it take it to travel 500 miles? Answer: 12.5 hours or 12 hours and 30 min

  5. Question # 3: 30 Seconds During a 4 hour drive, a truck driver traveled at a rate of 60 miles per hour for the first hour and 75 miles per hour for the following 3 hours. Which is the average rate the truck driver traveled during these 4 hours? Answer: about 71.25 miles per hour

  6. Question # 4: 30 seconds What is the slope of the following line? Answer: m = 1/2

  7. Question # 5: 30 seconds What is the slope of the following line? Answer: m = -1/2

  8. Question # 6: 10 seconds What is the slope of the following line? Answer: m = 0

  9. Question # 7: 30 seconds What is the slope of the following line? Answer: m = 8/2

  10. Question # 8: 30 seconds What is the y-intercept of the following line? Answer: b = 2 or (0,2)

  11. Question # 9: 30 seconds What is the x-intercept of the following line? Answer: x= -4 or (-4,0)

  12. Question # 10: 1 minute Find the slope of the line that passes through the points (5, 2) and (5, -2). Answer: undefined.

  13. Question # 11: 30 sec Find the slope of the line that passes through the points (0,6) and (5, -4). Is your slope positive or negative? Answer: -2 (negative)

  14. Question # 12: 1 minute Find the slope of the line that passes through the points (0,4) and (-3,4). Answer: 0

  15. Question # 13: 1 minute Find the slope of the line given the table below. Answer: m = 2

  16. Question # 14: 1 min What is the rate of change in the context of this situation?

  17. Question # 15: 30 sec What is the slope and y intercept of the graph of the equation 4y = 6x +12? Answer: m = 3/2; b = 3

  18. Question # 16: 1 minute What is the slope and y-intercept of the following equation? 8x - 4y = -12 Answer: Slope = 2, y-intercept (0, 3)

  19. Question # 17: 1 minute Suzie was give two pieces of information and has to write the equation of a line. She knows the line crosses the y-axis at (0, -3) and has a slope of 5. What is the equation of the line? Answer: y = 5x – 3

  20. Question # 18: 1 minute Graph the equation y = 4x + 1

  21. Question # 19: 1 minute Graph the equation 2x + y = -3

  22. Question # 20: 1 minute Below the graph y = -3/4x + 3 is shown. What is the y value in this function when x = -4 Answer: y = 6

  23. Question # 21: 1 minute Write an equation in slope intercept form of the line that passes through the point (-3, -1) and has a slope of 4. Answer: y = 4x + 11

  24. Bonus Question! 1 min. Christmas Riddle! If athletes get athletes foot, what do astronauts get?? Answer: missletoe!

  25. Midterm Review: Part 2

  26. Question # 1: 1 minute Tell which line is linear. • – x + y = 5 • y = √x + 7 • y2= x_ 5 • y – x3 = 12

  27. Question # 2: 30 seconds Answer: c

  28. Question # 3: 30 seconds Determine if the relation is a function.

  29. Question # 4: 30 Seconds Input 0 4 6 10 1 6 Output 8 12 2 3 State whether or not the relation is a function.

  30. Question # 5: 30 Seconds State whether or not the two graphs represent a function. Why or why not?

  31. Question # 6: 30 seconds Answer: A

  32. Question # 7: 30 seconds Answer: D

  33. Question # 8: 30 seconds Answer: B

  34. Question # 9: 1.5 minutes Solve the equations for x. 2(3+x) = 5x + 54 Answer: -16

  35. ANSWER Notice that the statement 2x + 10 = 2x + 10 is true for all values of x. So, the equation is an identity, and the solution is all real numbers. Question # 10: 2 min. Solve the equation, if possible.

  36. Question # 11: 2 min.

  37. ANSWER 4 Question # 12: 2 min. Solve the equation.

  38. Question # 13: 2 min. Answer: 3

  39. Question # 14: 2 min. Answer: 2

  40. Question # 15: 2 min. Answer: C

  41. Question # 16: 2 min. Answer: C

  42. Question # 17: 2 min. Answer: C

  43. Question # 18: 2 min. Answer: G

  44. Question # 19: 2 min. Answer: A

  45. Question # 20: 2 min. Answer: D

  46. Question # 21: 2 min. Answer: B

  47. Question # 22: 2 min. Answer: B

  48. Question # 23: 2 min. Answer: A

  49. Question # 24: 2 min. Answer: H

  50. Question # 25: 2 min. Answer: G, X