Download
cics longwood n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
CICS-Longwood PowerPoint Presentation
Download Presentation
CICS-Longwood

CICS-Longwood

167 Vues Download Presentation
Télécharger la présentation

CICS-Longwood

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. CICS-Longwood Word Problems Review, Day 1

  2. per

  3. Mike eats 2 pieces of candy per day. How many pieces of candy does he eat in 4 weeks? • 8 • 12 • 56 • 16 • 28 STEP 1: Find the number of candies per week2 pieces * 7 days = 14 candies STEP 2: Find the number of candies in 4 weeks 4 weeks * 14 candies= 56 candies Practice #60

  4. Jughead eats 2/5 of a pound of cake each day. How many pounds of cake does Jughead eat in 3 weeks? • 4 ½ • 2 ¾ • 5 1/5 • 8 2/5 • 10 STEP 1: Find the amount of cake per week2/5 pieces * 7 days = 14/5 cake per week STEP 2: Find the amount of cake in 3 weeks 3 weeks * 14/5 cake = 42/5 or 8 2/5 cake in 3 weeks Actual #60

  5. Donna eats 2 bags of chips every day. How many weeks will 28 bags of chips last for her? • 8 • 14 • 7 • 3 • 2 STEP 1: Find the number of bags per week2 bags * 7 days = 14 bags per week STEP 2: Find the number of bags in 2 weeks 28 bags / 14 bags per week = 2 weeks Practice #61

  6. Chompa eats (3/8) of a bag of candy per day. How many weeks will 42 bags of candy last Chompa? • 4 • 5 • 9 • 12 • 16 STEP 1: Find the number of bags per week3/8 bags * 7 days = 21/8 bags per week STEP 2: Find the weeks for 42 bags 42 bags / (21/8) bags per week = 16 weeks Actual #61

  7. If Jennie eats 3 apples per day, how many weeks will 63 apples last? • 1 • 2 • 3 • 4 • 5 STEP 1: Find the number of apples per week3 apples * 7 days = 21 apples per week STEP 2: Find the weeks for 63 apples 63 apples / 21 apples per week = 3 weeks Practice # 62

  8. If Bruce eats 2 ½ bananas per day, how many bananas can Bruce eat in 4 weeks? • 70 • 75 • 80 • 85 • 90 STEP 1: Find the number of bananas per week2 ½ bananas * 7 days = 5/2 bananas * 7 days = 35/2 bananas per week STEP 2: Find how many per 4 weeks 35/2 bananas per week * 4 weeks = 70 bananas for 4 weeks Actual # 62

  9. One stick is 7 inches long. The other is 4 inches long. What is the total length of the two sticks combined? • 11 • 12 • 28 • 1.75 • 3 STEP 1: Find the total length: 7 inches + 4 inches = 11 inches Practice #63

  10. One brass rod measures 3 5/16inches long and another brass rod measures 2 ¾ inches long. What is the total length, in inches, of the two rods combined? • 6 9/16 • 6 1/16 • 5 1/2 • 5 1/16 • 5 1/32 STEP 1: Find the total length:3 5/16 + 2 ¾ = 6 1/16 inches Actual # 63

  11. If a rock weighs 3 pounds, how many rocks can be taken out of a container weighing 33 pounds? • 10 • 11 • 12 • 3 • 99 STEP 1: Find number of rocks: 33 pounds / 3 pounds per rock = 11 rocks Practice #64

  12. What is the number of half-pound packages of tea that can be taken out of a box that holds 10 ½ pounds of tea? • 5 • 10 1/2 • 11 • 20 1/122 • 21 STEP 1: Find number packages of tea: 10 ½ pounds / ½ pounds per package = 21 packages Actual # 64

  13. If a box weighs 8 lbs., how much would 3 boxes weigh? • 8 • 3 • 11 • 24 • 48 STEP 1: Find the weight of three boxes: 8 lbs. per box * 3 boxes = 24 lbs. Practice # 65

  14. If each bag of tokens weighs 5 ¾ pounds, how many pounds do 3 bags weigh? • 7 1/4 • 15 3/4 • 16 1/2 • 17 1/4 • 17 1/2 STEP 1: Find the weight of three bags: 5 ¾ lbs. per bag * 3 bags = 17 ¼ lbs. Actual # 65

  15. During one week, Lauren traveled 2, 3, 5, and 10 miles. The next week, she traveled 9, 4, 3, and 10 miles. How many more miles did she travel the second week than the first week? • 20 • 6 • 3 • 46 • 26 STEP 1: Find the distance traveled during the first week 2 + 3 + 5 + 10 = 20 miles STEP 2: Find the distance traveled during the second week 9 + 4 + 3 + 10 = 26 miles STEP 3: Subtract the totals from the 2 weeks 26 – 20 = 6 miles Practice # 66

  16. During one week, a man traveled 31/2, 11/4, 11/6, and 23/8 miles. The next week, he traveled 1/4, 3/8, 9/16, 31/16, 25/8, and 33/16 miles. How many more miles did he travel the second week than the first week? • 1 37/48 • 1 1/2 • 1 3/4 • 1 • 47/48 STEP 1: Find the distance traveled during the first week3 ½ + 1 ¼ + 1 1/6 + 2 3/8 = 8 7/24mi.STEP 2: Find the distance traveled during the second week ¼ +3/8 + 9/16 + 3 9/16 + 2 5/8 + 3 3/16 =10 1/16miles STEP 3: Subtract the totals from the 2 weeks10 1/16 - 8 7/24= 1 37/48 Actual # 66

  17. A certain type of candy is sold only in packages of 6. A teacher needs this candy to bundle into groups of 5. So that she doesn’t order too much, what is the total quantity that she should order so that she doesn’t have any left over? • 6 • 12 • 18 • 24 • 30 STEP 1: Find the LCM of 5 and 6: 5: 5, 10, 15, 20, 25, 30 6: 6, 12, 18, 24, 30 Thus, 30 candies would leave her with no leftovers. Practice #67

  18. A certain type of board is sold only in lengths of multiples of 2 feet. The shortest board sold is 6 feet and the longest is 24 feet. A builder needs a large quantity of this type of board in 5 ½ foot lengths. To minimize waste, which of the following board lengths should be ordered? • 6 ft • 12 ft • 22 ft • 24 ft • 26 ft STEP 1: Find the LCM of 2 and 5 ½ : 2: 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22 5 ½: 5 ½, 11, 16 ½, 22 Thus, 22 feet of board would leave her with no board left over. WB 67

  19. Renee used half of her paycheck to purchase a new TV for $800. How much was on her paycheck? • $800 • $1,200 • $1,600 • $2,000 • $2,400 STEP 1: Find the original amount on the paycheck If ½ * salary = $800, then: $800 / ½ = $1600. Practice 68

  20. A man spent 15/16 of his entire fortune in buying a car for $7,500. How much money did he possess? • $6,000 • $6,500 • $7,000 • $8,000 • $8,500 STEP 1: Find the original amount on the paycheck If 15/16 * salary = $7,500, then: 7500 / 15/16 = $8000 WB 68

  21. Peter earns $400 per week. If his salary were to increase by one half, how much would his new salary be? • $400 • $200 • $600 • $800 • $100 STEP 1: Find the amount he increased $400 * ½ = $200 STEP 2: Add the increase to the original amount $400 + $200 = $600 Practice # 69

  22. The population of a town was 54,000 in the last census. Since then it has increased by two-thirds. Which of the following equals its present population? • 18,000 • 36,000 • 72,000 • 90,000 • 108,000 STEP 1: Find the amount it increased 54,000 * 2/3 = 36,000 STEP 2: Add the increase to the original amount 54,000 + 36,000 = 90,000 WB 69

  23. You start off with 100 puzzle pieces. You lose 1/4 of them after dropping the box. After you pick up the remaining pieces, you lose a 1/3 of the pieces because you are clumsy and dropped the box again. How many pieces do you have left? • 25 • 50 • 75 • 42 • 67 STEP 1: Find the amount lost 100 * ¼ = 25STEP 2: Subtract from the whole total 100 – 25 = 75 STEP 3: Find the amount lost the second time 75 * 1/3 = 25 STEP 4: Subtract from the whole total 75 – 25 = 50 pieces Practice 70

  24. 1/3 of the liquid contents of a can evaporates on the first day and ¾ of the remainder evaporates on the second day. Which of the following equals the fractional part of the original contents remaining at the close of the second day? • 5/12 • 7/12 • 1/6 • 1/2 • 4/7 STEP 1: Find the amount lost the first day 1 * 1/3 = 1/3 STEP 2: Subtract from the whole total 1 – 1/3 = 2/3 STEP 3: Find the amount lost the 2nd day 2/3 * ¾ = ½ STEP 4: Subtract from the whole total 2/3 – ½ = 1/6 WB 70

  25. You drink a bottle of water until it is half full. You then fill the bottle with 8 oz. of water. How much water can the bottle hold? • 4 • 8 • 12 • 16 • 32 STEP 1: Find the fraction of how much you filled the bottle 1 – 1/2 = 1/2STEP 2: Divide the amount you filled by the fraction you filled 8 / ½ = 16 Practice 71

  26. A car is run until the tank is 1/8 full. The tank is then filled to capacity by putting in 14 gallons. What is the gas tank’s capacity, in gallons? • 14 • 15 • 16 • 17 • 18 STEP 1: Find the fraction of how much you filled the tank 1 – 1/8 = 7/8STEP 2: Divide the amount you filled by the fraction you filled 14 / (7/8) = 16 WB 71