Download
slide1 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Begin PowerPoint Presentation

Begin

54 Vues Download Presentation
Télécharger la présentation

Begin

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. AP Government & Politics Jeopardy !! Aylin Castro Period 1 Begin

  2. Key Terms Court Cases Voting 3 Branches Elections Amendments $100 $100 $100 $100 $100 $100 $200 $200 $200 $200 $200 $200 $300 $300 $300 $300 $300 $300 $400 $400 $400 $400 $400 $400 $500 $500 $500 $500 $500 $500

  3. - $100 What is it called when a nonstop senate debate is preventing a bill to come to a vote? C1-$100 Answer: What is a Filibuster.

  4. - $200 What can a Legislative Veto do And when had it been disbanded? C1-$200 Answer: What is a process in which Congress overturned rules and regulations proposed by executive branch agencies and 1983.

  5. - $300 This cycle can give a blurring effect to someone's sense of loyalty? C1-$300 Answer: What is the Revolving Door.

  6. - $400 True of False: Political Efficacy is someone's ethics on how the government can run the people C1-$400 Answer: What is False.

  7. - $500 What does Article 1, S8, Clause 18 “making all laws which shall be necessary and proper for carrying...” refer to? C1-$500 Answer: What is the Elastic Clause. k

  8. - $100 When kind of case can be called if an interest group files something to influence the Supreme Court? C2-$100 Answer: What is an Amicus Curiae.

  9. - $200 What case had regulated the “ one man one Vote” rule? C2-$200 Answer: What is Baker vs. Carr.

  10. - $300 United States vs. Lopez had regulated safety zones. What item and Where were these rules made towards to? C2-$300 Answer: What is School Zones & Guns

  11. - $400 It had stopped Florida from recounting their votes in the 2000 election? C2-$400 Answer: What is Bush vs. Gore

  12. - $500 Marbury vs. Madison had established this principle for a certain branch in government? C2-$500 Answer: What is the Judicial Review.

  13. - $100 Why do interest group contribute to candidates campaign? C3-$100 Answer: What is a the hope to get candidate elected and have a connection in Congress to get issues heard.

  14. - $200 True or False: Can ones Political Culture really influence someone's voting pattern/ views? C3-$200 Answer: What is True.

  15. - $300 What political party does the south tend to vote for? C3-$300 Answer: What is Republicans.

  16. - $400 Which caucus can give a big advantage in a candidates campaign? C3-$400 Answer: What is Iowa.

  17. - $500 How does a presidential candidate manage to attract more votes? C3-$500 Answer: What is Balancing the Ticket.

  18. - $100 How is a Presidential veto overthrown? C4-$100 Answer: What is 2/3 vote both the Senate and House.

  19. - $200 What is impeachment and who is a president who had been charged with it? C3-200 Answer: What is the House charging a government official with wrongdoings and is convicted with 2/3 senate vote. Clinton or Jackson.

  20. - $300 What system keeps all three powers in equal terms and who had proposed it? C3-$300 Answer: What is Checks & Balance. It was Montesquie.

  21. - $400 Who of the House or Senate have a better connection with the people? C3-$400 Answer: What is the House.

  22. - $500 What does a mark up do when passing a bill through Congress? C3-$500 Answer: What is the committee action to amend a proposed bill.

  23. - $100 What is it called when a candidate refers himself to a group? C4-$100 Answer: What is Party Identification.

  24. - $200 What is counted for in presidential elections popular vote or electoral vote? C4-$200 Answer: What is Electoral Vote.

  25. - $300 What are the main state candidates try to get for the electoral vote? C4-$300 Answer: What is a California, Texas, and New York.

  26. - $400 What does straight ticket voting do and how many states do this? C4-$400 Answer: What is the process of allowing one to vote for ones own party candidates. Only 2 states remain doing this.

  27. - $500 Name 3 things that are considered to be apart of political culture. C4-$500 Answer: What is Media, Family, School, and etc.

  28. - $100 Amendment 4 refers to? C4-$100 Answer: What is Search & Seizure with a warrent

  29. - $200 What amendment does not grant un named power to the national government? C4-$200 Answer: What is the 10th Amendment.

  30. - $300 What does the 5th Amendment state? C4-$300 Answer: What is the government cannot take private property without compensation.

  31. - $400 What law give suffrage to 18 year olds? C4-$400 Answer: What is the 25th Amendment.

  32. - $500 What does the 14th Amendment State? Answer: What no state shal deny any person of there natural rights. C4-$500