Download
slide1 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
PINGUINUL REGAL  PowerPoint Presentation
Download Presentation
PINGUINUL REGAL 

PINGUINUL REGAL 

144 Vues Download Presentation
Télécharger la présentation

PINGUINUL REGAL 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. PINGUINUL REGAL  Sebasa Adriana Clasa a XI-a

  2. PINGUINUL REGAL (APTENODYTES PATAGONICUS) ESTE AL DOILEA CA MĂRIME DINTRE SPECIILE DE PINGUINIDIN LUME. CLOCEŞTE ÎN COLONII URIAŞE PE INSULELE DIN JURUL ANTARCTICII, UNDE APELE DIN APROPIEREAŢĂRMULUI SUNT BOGATE ÎN PEŞTI ŞI SEPII.

  3. PINGUINUL REGAL ÎŞI PETRECE MAJORITATEA VIEŢII ÎN MARE. VIZITEAZĂ INSULELE DIN JURUL ANTARCTICII DOAR ÎN PERIOADA DE REPRODUCERE. AVÂND CORPUL HIDRODINAMIC, ÎNOATĂ MAI REPEDE DECÂT ZBOARĂ UNELE PĂSĂRI.

  4. Habitat Ţara pinguinului regal se află la 40° latitudine sudică , unde furtunile sosite din vest se dezlănţuie deasupra valurilor uriaşe.  Păsările trebuie să reziste la iernile lungi, când soarele este de-abia vizibil. În extremitatea sudică solul este acoperit de regulă de un strat gros de zăpadă, însăpinguinii trăiesc la nord de regiunile acoperite cu gheţuri permanente unde îşi găsesc tot anul hrană. 

  5. Pinguinii alunecă cu graţie în apa rece ca gheaţa. Îndemănarea subacvatică se contrazice puternic cu mişcările neîndemâmatice de la nivelul solului. Această specie de pinguin cloceşte în colonii mari, în regiunile de coastă din aria sa de răspândire. Aici vara cresc puţine plante, iar iarna peisajul este acoperit de un strat continuu de zăpadă.

  6. CARACTERISTICI DE ALCĂTUIRE • Aripile: sunt puternice, robuste, cu formă de înotătoare şi propulsează pasărea sub apăasemănător unei elice. • Picioarele: în apă, în timpul vânătorii servesc la ghidare. Sunt foarte bine vascularizate şi astfel sunt potrivite pentru menţinerea ouălor la cald şi clocirea acestora. • Penajul: penele cu lungimea de 6 cm, acoperite de sebum, alcătuiesc un strat protector pe întreg corpul. Acest strat protejeazăpasărea faţă de frig şi umiditate şi păstrează căldura atât pe uscat cât şi în apă. Puii au un penaj pufos, ce este prezent până la vârsta de un an, când li se dezvoltă penajul de adult. • Ciocul: este lung, uşor recurbat şi tăios, ideal pentru prinderea prăzilor.

  7. Reproducerea Primăvara pinguinii ies pe uscat şi năpârlesc încă înaintea începerii perioadei de clocit. În aproximativ două săptămâni penajul vechi va fi schimbat cu unul nou, strălucitor. După aceasta păsările sunt pregătite pentru reproducere.

  8. Femela depune un singur ou la fiecare doi ani, , în luna noiembrie sau chiar primăvara. După aceasta intră în mare pentru o lungă perioadă, pentru a se hrăni. Masculul ţine oul pe labele picioarelor şi îl menţine cald acoperindu-l cu un pliu cutanat. Timp de două săptămâni masculii nici nu se mişcă. După revenirea femelei oul este încălzit de ambii părinţi.

  9. Puiul apare după aproximativ opt săptămâni. În ciuda stratului gros de pene pufoase, părinţii îl poartă pe labele picioarelor, până când acesta îşi poate regla singur temperatura corporală.

  10. Când atinge o anumită vârstă, puiul îşi părăseşte părinţii şi formează “grădiniţe” cu celelalte păsări tinere. Micul pinguin atinge 80% din greutatea adulţilor, însă după lunile de iarnă, acest procent scade la 40%.

  11. Până în primăvară îşi atinge greutatea finală şi i se dezvoltă şi penajul de adult. În decembrie părăseşte definitiv cuibul şi practic este capabil să se îngrijească singur.

  12. Curiozitati despre pinguini: Pinguinii fac parte din familia pasarilor desi nu pot zbura, ei doar innoata. Pinguinii se imperecheaza pe viata, nu-si schimba niciodata partenerul. Pinguinii fac oua. Femelele penguin au penele mai pufoase. Majoritatea pinguinilor pot inota aproximativ 13 mile pe ora. Exista cel putin 18 spacii de pinguini. In lume traiesc peste 100mii de pinguini. Dusmanii naturali ai pinguinilor sunt focile si balenele ucigase. Pinguinii nu traiesc la Polul Nord. Pinguinii traiescdoar in emisfera sundica, deci nu veti vedea niciodata un penguin si un urs polar traind in aceeasi zona.