Download
slide1 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Zašto prosvjed protiv krzna? PowerPoint Presentation
Download Presentation
Zašto prosvjed protiv krzna?

Zašto prosvjed protiv krzna?

127 Vues Download Presentation
Télécharger la présentation

Zašto prosvjed protiv krzna?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Kako bi ukazali na patnje životinja ubijenih zbog njihova krzna, Prijatelji životinja su prošle godine održali glasan prosvjed na kojem se okupilo preko 150 ljudi!

  2. Zašto prosvjed protiv krzna? Zato što se svake godine za samo jedan kaput od životinjskoga krzna ubije: 10-24 lisica, 16-20 dabrova, 20-30 rakuna, 26-34 nutrije, 30-40 oposuma, 40-60 kuna zlatica, 60-80 samura, 60-120 muskatnih miševa, 100-400 vjeverica, 200-250 činčila, 180-240 hermelina.

  3. Zašto prosvjed protiv krzna? Zato što životinje uzgajane za krzno svoje čitave živote provedu zatočene u skučenim žičanim kavezima, zatrpane prljavštinom, grumenima krzna i izmetom drugih životinja, sa žicom koja im se urezuje u šape.

  4. Zašto prosvjed protiv krzna? Zato što se i u Hrvatskoj zbog krzna uzgajaju i ubijaju činčile, a Hrvatska ne bi trebala podržavati nehumano i ekološki opasno tretiranje životinja već zakonom zabraniti uzgoj životinja za krzno!

  5. Zašto prosvjed protiv krzna? Prije deranja kože s krznom, životinjama se lome vratovi, ubrizgavaju otrovi u srce, truje ih se plinom ili ubija strujnim udarima od 240 volti tako što se životinji gurne električno šilo u vaginu ili rektum, a metalni vodič u njezina usta.

  6. Zašto prosvjed protiv krzna? Zato što se uzgojem životinja za krzno zagađuje okoliš i uništavaju prirodni resursi, a opasne kancerogene kemikalije koje se koriste u preradi krzna ugrožavaju ljudsko zdravlje.

  7. Stoga Prijatelji životinja pozivaju na Glasan prosvjed protiv krzna subota, 4. veljače 2006., u 11 sati Bučna povorka okupit će se ispred HNK i dići svoj glas protiv uzgoja životinja za krzno u Hrvatskoj krećući se sljedećom rutom: Hrvatsko narodno kazalište, Frankopanska, Ilica, Trg bana Jelačića, Ilica, Margaretska, Trg Petra Preradovića, Preradovićeva, Masarykova, Hrvatsko narodno kazalište

  8. Pridružite se prosvjedu za zabranu uzgoja životinja za krzno u Hrvatskoj! www.prijatelji-zivotinja.hr Pošaljite ovu poruku svim vašim poznanicima!