SlideServe
Menu
Préférences
© SlideServe · v2026

The Andean Condor: Majestic Giant of the Andes

maida avatar
14 diapositives · 301 Views · Aug 02, 2014

The Andean Condor (Vulture gryphus), a majestic bird of the Andes, is classified under the Kingdom Animalia and the class Aves. With a wingspan of approximately 10.5 feet and weighing between 24 to 33 pounds, these impressive creatures are primarily found in canyons, forests, and near water. Currently listed as endangered due to habitat threats and hunting, these birds reach maturity at 6-7 years, producing one egg every two years. They can live up to 50 years and exhibit strong parental care, with young bonding with parents for five years.

The Andean Condor: Majestic Giant of the Andes - slide 1
01 / 14The Andean Condor: Majestic Giant of the Andes
1 / 17

Télécharger la présentation

The Andean Condor: Majestic Giant of the Andes
Une image / un lien ci-dessous est fourni (tel quel) pour télécharger la présentation

Politique de téléchargement : le contenu du site vous est fourni TEL QUEL pour votre information et votre usage personnel ; il ne peut être vendu, concédé sous licence ni partagé sur d’autres sites sans l’accord de son auteur.Le contenu vous est fourni TEL QUEL, pour votre information et votre usage personnel uniquement. Téléchargez la présentation en cliquant sur ce lien. Lors du téléchargement, si vous ne parvenez pas à télécharger une présentation, l’éditeur a peut-être supprimé le fichier de son serveur.Pendant le téléchargement, si vous ne parvenez pas à obtenir une présentation, le fichier a peut-être été supprimé par l’éditeur.

F I N

Plus de contenu associé

Transcription de la présentation
  1. Andean codor By, KamronHulverson

  2. Classification • Kingdom is animalia • Scientific name Vulture gryphus • The phylum is chordata • The class is aves • Order is falconiformes • Family is cathartidae

  3. Physical Characteristics • Wingspan is about 10.5 ft. • Weighs from 24 pounds to 33 pounds. • Females are bigger than males. • On males beak they have a distinct bump.

  4. Distribution

  5. Habitat • Likes cannons, forests, and places near water.

  6. Conservation status • The Andean Condor is endangered because, their population is steady and not growing. • Threatened because, people would try to shoot them for killing their farm animals.

  7. Reproduvtive • The bird usually mates between 6 and 7 years of age. • One egg every 2 years.

  8. Parental Care • Young stay with parents for 5 years. • Both parents take care of baby.

  9. Longevity and Morality • It lives up to 50 years old in the wild. • Females and males live the same life span. • Morality is same

  10. Seasonal Parents • The Andean condor does not change during seasons. • It does not hibernate, migrate or torpor.

  11. Diet • The Andean condor eats other smaller birds and carcasses and mice.

  12. Predator Relationships • Adult Andean condors don’t have any predators but their babies will have predators. • There is no threat towards them.

  13. Fun Facts • One of the biggest flying birds in the sky. • Largest wing area of any bird. • The Andean condors size is relative to a 6 foot man.

  14. Work Cited • Nationalgeographic.com • Arkive.org • Conservacionpatigonica.org • Sandiegozoo.org • Webearthonline.com • Deviantart.net