Download
slide1 n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
SAMSUNG Electronics SE Group PowerPoint Presentation
Download Presentation
SAMSUNG Electronics SE Group

SAMSUNG Electronics SE Group

265 Vues Download Presentation
Télécharger la présentation

SAMSUNG Electronics SE Group

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Energy Recovery Ventilation (ERV) [RHF-***EE] SAMSUNG Electronics SE Group

  2. Contents Ⅰ. How it works? Ⅱ. Key Technology Ⅲ. Controls & Solution Ⅳ. Case Study V . ERV Line up What will be critical factor in your country?

  3. Ⅰ. How it works? It provides a controlled way of ventilating a home while minimizing energy loss. ■ In The Winter, It reduces the costs of heating ventilated air by transferring heat from the warm inside air being exhausted to the fresh (but cold) supply air ■In the summer, the inside air cools the warmer supply air to reduce ventilation cooling costs Polluted & High Humid Air Polluted Cold Air Element Heat Heat Heat Heat Moisture Moisture Indoor Outdoor Element Moisture Moisture Moisture Heat Heat Heat Heat Heat Moisture Element Filtered & Fresh Air Cold & Dry Air

  4. Ⅰ. How it works? • Optimized Design of Air Flow • High Efficiency Element • Constant Air Volume by BLDC Fan Motor Cellulose Exhaust Air Rectangular Type Outdoor Air Hexagonal Type Synergy Effect Return Air High Efficiency Compact Size Patented in SAMSUNG Optimized Design Supply Air Diamond Type

  5. Pre-filter High Efficiency Pre-filter The ratio of dust collection : over 72% (based on ASHRAE Std 52.1) Samsung High Efficiency Pre-filter Daikin Non-woven fabric

  6. Differentiation Summary 1. High Energy Efficiency 2. Environmentally Friendly Products 3. Compact Design & Flexibility Installation 4. Intelligent Operating System 5. Controls & Solution 6. Others

  7. Ⅱ. Key Technology High Efficiency 1 □ Energy Savings by High Efficiency BLDC Fan Motor $120/Year Saving by 14% 500CMH Power Consumption (W) Operating Cost 48.5% 20.0% Current Competitor Current Basic Basic

  8. Image of Fan Motor Optimized Factor CAE of Fan Motor Ⅱ. Key Technology □ BLDC Fan Motor Based on 500CMH Graph

  9. Trend Regulation Ⅱ. Key Technology Environmentally Friendly Material applied (RoHs) 2 RoHS Characteristic □World trend urging maker to use environmentally friendly material from the design phase □ Requesting document verified by third party More strict regulation for protecting earth - USA : Proposition 65(California Law) - EU : RoHS, REACH, EuP ... - Korea : Green Mark …. Result by RoHS 48% 27% 40% Before After Before After Before After Improvement by RoHs Energy Saving Recycling

  10. 350 600 MODEL NO. RHF-025 270 MODEL NO. RHF-035 ~ 050 340 MODEL NO. RHF-080 ~ 100 Ⅱ. Key Technology Top Class Compact Size in the World & Flexibility in Installation 3 Compact and Slim in Size by High Efficiency Diamond Element Horizontal Position with Upside Down Room Air Exaust Air Supply Air Outside Air Space for servicing Supply Air Reversed Installation Room Air

  11. Ⅱ. Key Technology Intelligent Operating System on Any Operation Condition 4 □ Wide Operation up to -15℃ How to Operate Refer to next page Ambient Temp of Unit(℃) Outdoor Temp(℃) A : Room Temp (In) B : Outdoor Temp C : Room Temp (Out) B’ : Pre-Heated Outdoor Temp C’ : Heated Room Temp Operation Characteristics Pre-Heated On/Off operation ♣ No reduction in air flow resulting from moisture ♣ No moisture on element Absolute Humidity Time Dry Temp(℃)

  12. Ⅱ. Key Technology □Operation Pattern based on outdoor temperature System is capable of self adjustment depending on outdoor temperature to prevent it from being iced on element 80min 10min 80min 10min ‘A’ Type Both Intake and Discharge On Both Intake and Discharge On Only Discharge On Only Discharge On 50min 10min 50min 10min ‘B’ Type Both Intake and Discharge On Both Intake and Discharge On Only Discharge On Only Discharge On

  13. Ⅱ. Key Technology □ Self Adjustable Fan RPM according to Static Pressure ■ Constant RPM : Current increases as static pressure become lower ■ Constant Air Volume (Applied to ERV) :Current decreases even though static pressure become lower :Fan RPM is adjusted according to tables calculated by current and static pressure from test When static pressure becomes down, constant PRM type tends to get more air volume ; resulting in bigger noise and more power consumption than designed See how system works at next page

  14. Constant RPM Heat Exchange Rate(%) Turbo ESP(mmAq) High How to operate Low Turbo Duct Length High Low Air Volume(CMH) Duct Length Constant Air Volume Heat Exchange Rate(%) Air Volume(CMH) Turbo ESP(mmAq) High Turbo Low High Low Duct Length Duct Length Air Volume(CMH) Air Volume(CMH)

  15. It automatically changes operation mode depending on temperature difference between indoor & outdoor to save energy Ⅱ. Key Technology □ Energy Saving Operation (Auto Mode) Case 1) ERV in Summer & Winter Damper( Closed) RA EA OA SA Element Extreme Climates (Winter & Summer) Case 2) Conventional Ventilation in Spring & Fall When temperature and humidity level difference between indoor & outdoor is big, it operates as ERV Damper (Open) RA EA Mild Climates (Spring & Fall) OA SA When temperature and humidity level difference between indoor & outdoor is small, it operates as conventional ventilation fan Element Normal Energy Saving

  16. Ⅱ. Key Technology □ Operation Condition △T : temp difference between indoor and outdoor room □ How To Set PCB Option Code

  17. ☞ ERV is automatically operated to give fresh air into room by sensing CO2 Level ☞ Turbo-High-Low-RPM ☞ Optional CO2 Fresh Air CO2 CO2 Ⅱ. Key Technology □ Automatic Refresh System ( CO2 Sensor, Optional) • Note • K9 dip switch should be off position • In general, above 1000ppm is regarded as pollution Fan Speed depending on Co2 Density □ CO2 1200ppm ↑  Turbo RPM □ CO2 Density 800ppm ↑ : High RPM □ CO2 Density 800ppm ↓ : Low RPM

  18. Ⅱ. Key Technology Test Result 5 □ Effect of using ERV in real living condition Monitoring the density of CO2 ERV On 05:30 Start Sleep 00:46 Occupied ERV Off 11:15 Density 19:00 22:40 05:30 Time

  19. Ⅱ. Key Technology Concept of CO2 sensor CO2의 농도에 따라 적외선(IR)을 흡수하는 강도가 다른 원리를 활용한 방법

  20. Ⅱ. Key Technology □ Life Test Definition of Living Condition Optimized Design Definition of Life Test Caculation No failure with 5units at acceleration test of 1100hr guarante10year(B10 Life) with confidence level of 60%

  21. Ⅱ. Key Technology □ How it was designed & certified? ☺ Energy Saving - Top Class in the world - Great Energy Saving ☺ User Friendly Design & Easy Application ☺ Certified by recognized third party ERV Performance Co-Research Reliability • Korea Test Laboratory • Friend of Industry Technology Information • Construction Safety Management Association • Korea Electric Testing Institute • SAMSUNG Test Lab recognized by EU • KS JIS, IEC • Ventilation Association • University • IAQ Community

  22. How to clean the heat exchanger

  23. Ⅲ. Controls & Solution 1 PCB Layout 2 Function switch & display 3 Option switch & setting 4 Wired remote controller 5 Centralized controller 6 DVM interlock 7 External control 8 Additional operation

  24. Ⅲ. Controls & Solution ※ Controls and Accessories for ERV system ※ Above are optional parts

  25. Ⅲ. Controls & Solution 1. PCB Layout (1) ① ④ ② ③ ⑥ ⑤ ⑦ ⑧ ⑨ ⑮ ⑩ ⑪ ⑭ ⑫ ⑬

  26. Ⅲ. Controls & Solution 1. PCB Layout (2) ① ④ ② ③ ⑥ ⑤ ⑦ ⑧ ⑨ ⑮ ⑩ ⑪ ⑭ ⑫ ⑬

  27. Ⅲ. Controls & Solution 2. Function switch & Display Function switch K1 :

  28. Ⅲ. Controls & Solution 2. Function switch & Display Display - 7-Segment Display shows the Communication status and Specific operation data (Data view mode) SEG1 SEG2 SEG3 SEG4 Numbers and Alphabets on PCB Display 1) Communication status display (Display normally) SEG1 : If the ERV wired remote control is correctly connected, “U” flickers. SEG2 : If MASTER is set, “M” appears. If SLAVE is set, “S” appears. SEG3 : If MASTER is set, MAIN ADDRESS of transmitting SLAVE appears. If SLAVE is set, its MAIN ADDRESS appears. SEG4 : If MASTER is set, MAIN ADDRESS of receiving SLAVE spears. If SLAVE is set, its RMC ADDRESS appears. <Example> Wired remote controller connected Slave set Main address : 0 RMC address : 8

  29. Ⅲ. Controls & Solution 2. Function switch & Display Display 2) Data view mode A variety of data appear when pressing K4 (① Exhaust Air FAN RPM, ② Supply Air FAN RPM, ③ Indoor Temperature, ④ Outdoor Temperature, ⑤ CO2 Density, ⑥ Installed Unit Number) <Example>

  30. Ⅲ. Controls & Solution 3. Option switch & setting ※ K5, K16 have no function K5 K6 K7 K8 K9 K10 K11 K12 K13 K14 K15 K16

  31. Ⅲ. Controls & Solution 4. Wired remote controller : Connection MWR-VH01 Communication line (COM2 : F3 / F4) Power line 12V (V1 / V2)

  32. Ⅲ. Controls & Solution 4. Wired remote controller : Wiring example Power DC 12V COM2 (F3/F4) Power DC 12V COM2 (F3/F4) ※The ERV wired remote control controls ERVs which are connected to the COM2 communication cable only.

  33. Ⅲ. Controls & Solution 4. Wired remote controller : Wiring example Power DC 12V COM2 (F3/F4) Master Slave Master Power DC 12V COM2 (F3/F4) ※The ERV wired remote control controls ERVs which are connected to the COM2 communication cable only.

  34. Ⅲ. Controls & Solution 5. Centralized controller : ERV switch setting ▶ To control more than one ERV through a interface module and a centralized controller, one of ERVs must be set as ‘Master’ ▶ K6 switch on the ERV PCB must be set to the OFF position to support centralized control. ▶ How to set ERV as Master : One of ERVs in COM1 line, set K8 OFF ◈ Main : Used for communication between ERVs installed (Each ERV in same COM1 line must have different Main address) ◈ RMC : Used for centralized controllers (This number is correspond with Centralized controller button number) ◈K6 ‘OFF’ means ERV is controlled by Centralized controller ◈K8 ‘OFF’ means that this unit works as a MASTER K6 K8 Master COM1 (F1/F2) Main : 1 RMC : 1 K6 : Off K8 : On Main : 2 RMC : 2 K6 : Off K8 : On Main : 3 RMC : 3 K6 : Off K8 : On Main : 0 RMC : 0 K6 : Off K8 : Off ※ MASTER must be only 1 unit in same COM1 line

  35. Ⅲ. Controls & Solution 5. Centralized controller : Interface module connection MIM-B13 ※ Do not use Power line : DC 12V (V1/V2) ※ All switches must be ON (default off) Communication line (COM1 : F1/F2) Install MIM-B!3 here MAX 16 ERVs can be connected Pathway for wire Earth PBA

  36. Ⅲ. Controls & Solution 5. Centralized controller MCM-A202 MIM-B13 MAX 16 ERVs can be connected to 1 Interface module R1/R2 F1/F2 (COM1) DC 12V MASTER Main : 0 RMC : 0 K6,8 : OFF Main : 1 RMC : 1 K6 : OFF K8 : ON Main : 2 RMC : 2 K6 : OFF K8 : ON K5 K6 K7 K8 MASTER MAX 16 Interface Modules & MAX 256 ERVs DC 12V Main : 0 RMC : 3 K6,8 : OFF Main : 1 RMC : 3 K6 : OFF K8 : ON Main : 2 RMC : 3 K6 : OFF K8 : ON ※ RMC address is used to control ERV by centralized controller Ex, ERV having RMC address of 3 is operated by centralized controller of button 3

  37. Ⅲ. Controls & Solution 5. Centralized controller + Wired remote controller MCM-A202 MIM-B13 Main : 1 RMC : 1 K6 : OFF K8 : ON Main : 2 RMC : 2 K6 : OFF K8 : ON R1/R2 F1/F2 (COM1) DC 12V Main : 0 RMC : 0 K6,8 : OFF MASTER F3/F4 (COM2) DC 12V MWR-VH01 ※ RMC address is used to control ERV by centralized controller ※The ERV wired remote control controls ERVs which are connected to the COM2 communication cable only (Don’t care ERV Main / RMC address)

  38. Ⅲ. Controls & Solution 5. Centralized controller : Control priority SW1 : OFF SW2 : OFF SW3 : Don’t care SW4 : Don’t care ERV 00, 01 OFF ERV 02 ON ERV 00 ERV 01 ERV 02 X X SW1 : ON SW2 : OFF SW3 : Don’t care SW4 : Don’t care

  39. Ⅲ. Controls & Solution 5. Centralized controller : Control priority X X SW1 : OFF SW2 : On SW3 : Don’t care SW4 : Don’t care X ERV 00 ERV 01 ERV 02 • Level 0 state O O O SW1 : ON SW2 : ON SW3 : Don’t care SW4 : Don’t care • Level 2 state X X X

  40. Room 1 Room 2 Room 1 COM1 ② ON COM2 No change!!!! ① ON ① ON ② ON ① ON Ⅲ. Controls & Solution 6. DVM indoor unit operation interlock • ERV and DVM indoor unit can be operated by using ERV Wired remote controller in COM2 connection • Only Indoor units and ERVs which are connected in same COM2 connection can be operated • To make DVN indoor unit and ERV operated , ERV Wired remote controller K3 must be OFF • The number of ERVs and DVM indoor units combined together must not exceed 16. • EveryDVM Indoor units which support COM2 (F3/F4) can be operated with ERV • DVM wired remote controller MWR-TH01/ MWR-WS00 can not be used together <Interlock Control example 1> ▶ Room1 : When DVM Indoor unit is turned ON(OFF), then ERV also is turned ON(OFF) - Usable DVM indoor unit controller : Wireless R/C, Centralized controller, External control, DMS, S-NET3 ▶ Room2 : ERVs can be turned on / off with ERV wired remote controller(MWR-VH01) regardless of the operation of DVM indoor units

  41. Ⅲ. Controls & Solution 6. DVM indoor unit operation interlock (2) <Interlock Control example 2> COM1(F1/F2) ① ② ③ ④ ⑤ COM2(F3/F4) ⑥ ⑦ ▶ If one of indoor units installed is turned ON, then ERV is turned ON together. - Usable DVM indoor unit controller : Wireless R/C, Wired R/C, Centralized controller, External control, DMS, S-NET3 ▶ When all indoor units are turned OFF, then ERV is turned OFF automatically ▶ ERVs can be turned on / off with ERV wired remote controller(MWR-VH01) regardless of the operation of DVM indoor units 1. Turn one of indoor units installed ON ①~⑤  ERV⑥ is turned ON automatically 2. When all indoor units are running ON and then only one of indoor units in operation is OFF ERV⑥ is not turned OFF 3. When all indoor units ①~⑤ are turned Off ERV⑥ is turned OFF automatically 4. When ERV by wired R/C⑦ is turned ON  Only ERV⑥ is turned On andIndoor unit ①~⑤ are not turned ON

  42. Ⅲ. Controls & Solution 7. External control Input external contact Connect both sides of EXT1(EXT2 or EXT3). - Up to 3 units can be connected at once. - Below the picture displays the condition that 2 external controllers are connected. ※Input Non-powered contact External 1 ※Input Non-powered contact External 2

  43. Ⅲ. Controls & Solution 7. External control Output Error / Operation status signal External Power Supply is needed Output Error Signal (Non-powered) Lamp CN77 Lamp Output Operation signal (Non-powered) External Power Supply is needed It lets users know the status of ERV operation -When unit is in operation, operation signal is on. -When unit is not in operation, operation signal is off It lets users know the status of ERV Error -When Error has occurred , Error signal is on. -When Error has not occurred , Error signal is off

  44. Ⅲ. Controls & Solution 7. External control example (1) : DVM indoor unit  ERV COM1(F1/F2) External contact connection Connected to Indoor PCB MIM-B14 Input ② ① Output the outdoor unit operation status (COMP) ON/OFF (non-powered signal) ② Input ERV external control ① Output (Error) Output (Comp) • If outdoor unit is turned ON, the connected ERV is turned ON together • If outdoor unit is turned OFF, the connected ERV is turned OFF • ERV can be controlled by ERV wired R/C (ERV external control and ERV wired R/C conttol priority, See “Option switch & setting, K11,K12”)

  45. Ⅲ. Controls & Solution 7. External control example (2) : ERV  DVM indoor unit COM1(F1/F2) External contact connection MIM-B14 ② ① Input indoor unit external control contact (non-powered signal) ② Output ERV operation state ON/OFF (non-powered signal) ① • If ERV is turned ON, the connected Indoor unit is turned ON • If ERV is turned OFF, the connected Indoor unit is turned OFF • Indoor unit can be controlled by DVM wired R/C (MWR-TH01/MWR-WS00)

  46. Ⅲ. Controls & Solution 7. External control : External contact device K13 : Humidifier (OFF:USE) K14 : Heater (OFF:USE) K15 : Damper (OFF:USE) SET K13 K14 K15 K16 Humidifier Heater Damper Common Damper works when ERV starts operation

  47. Ⅲ. Controls & Solution 8. Additional operation : Test run • Push ‘K1” button for test run. While in test run is displayed on DIS1 • When Wired remote controller is connected correctly, flickers on the DIS1. • If multiple ventilators are connected, set K8 of one out of ventilators to off position as a master When ventilator is set as master, main address of slave is displayed. When ventilator is set as master, its main address is displayed When ventilator is set as master, main address of slave ventilator is displayed. When ventilator is set as slave, its main address is displayed “M” is displays when ventilator is set as master. “S” is displays when ventilator is set as slave “u” flickers when wireless remote controller is connected

  48. Ⅲ. Controls & Solution 8. Additional operation : Constant Air volume control

  49. Ⅲ. Controls & Solution ※ ERV Error code

  50. Ⅳ. Case Study – In Korea Example 1 Example 2 Corridor Corridor Garbage Room Garbage Room Toilet1 Toilet1 Kitchen Room Toilet2 Toilet2 Living Room Living Room Hood Hood Kitchen Room Machine Room Machine Room ERV Hood Hood Supplementary Kitchen Ventilation Fan Supplementary Kitchen ERV Exhaust Fan for Kitchen Supply Fan for Kitchen Exhaust Fan for Toilet