SlideServe
Menu
Préférences
© SlideServe · v2026

SUGAR UP

taipa avatar
95 diapositives · 1.1K Views · Aug 10, 2014

SUGAR UP. QUESTIONS AND ANSWERS For Study Sheet to Chapters 6 + 22 Test. SLOW TWITCH MUSCLES Thin fibers Many mitochondrion Aerobic Many myoglobin Dark Meat Long Distance runs. FAST TWITCH MUSCLES Thick fibers Few Mitochondrion Anaerobic Few myoglobin White Meat

SUGAR UP - slide 1
01 / 95SUGAR UP
1 / 17

Télécharger la présentation

SUGAR UP
Une image / un lien ci-dessous est fourni (tel quel) pour télécharger la présentation

Politique de téléchargement : le contenu du site vous est fourni TEL QUEL pour votre information et votre usage personnel ; il ne peut être vendu, concédé sous licence ni partagé sur d’autres sites sans l’accord de son auteur.Le contenu vous est fourni TEL QUEL, pour votre information et votre usage personnel uniquement. Téléchargez la présentation en cliquant sur ce lien. Lors du téléchargement, si vous ne parvenez pas à télécharger une présentation, l’éditeur a peut-être supprimé le fichier de son serveur.Pendant le téléchargement, si vous ne parvenez pas à obtenir une présentation, le fichier a peut-être été supprimé par l’éditeur.

F I N

Plus de contenu associé

Transcription de la présentation
  1. SUGAR UP QUESTIONS AND ANSWERS For Study Sheet to Chapters 6 + 22 Test

  2. SLOW TWITCH MUSCLES Thin fibers Many mitochondrion Aerobic Many myoglobin Dark Meat Long Distance runs FAST TWITCH MUSCLES Thick fibers Few Mitochondrion Anaerobic Few myoglobin White Meat Sprinters, weight lifting CONTRAST

  3. Respiratory System A B C D

  4. Where does the oxygen enters?

  5. Where does the oxygen enters? Nose (1) and mouth (2)

  6. Where is the trachea?

  7. Where is the trachea? (8)

  8. Where is the larynx? (voicebox)

  9. Where is the larynx? (voicebox) #3

  10. Where is the diaphragm?

  11. Where is the diaphragm? (6)

  12. Where is the bronchi? 5 and 9

  13. Where is the bronchioles?

  14. Where is the bronchioles? 10

  15. Where is the pharynx?

  16. Where is the pharynx? 7

  17. What is located at #11?

  18. What is located at #11? alveoli

  19. Which is inhalation?

  20. Which is inhalation?

  21. Which is the diaphragm relaxing?

  22. Which is the diaphragm exhaling?

  23. 50 Calories = _____ calories • 50,000 calories • Calorie = 1000 calories

  24. WHAT IS ANOTHER NAME FOR THE KREBS CYCLE? • A. CALVIN CYCLE • B. SUGAR CYCLE • C. CITRIC ACID CYCLE • D. PYRUVIC ACID CYCLE • Answer: C

  25. Pryuvic Acid Needs to be Cut and Groomed to Enter the Krebs Cycle. What does this mean? • A. Lose CO2 and add Coenzyme B • B. Lose O2 and add Coenzyme B • C. Lose CO2 and add Coenzyme A • D. Lose O2 and add Coenzyme A • ANSWER: C

  26. What means “Sugar Breaking?” • A. glycolysis • B. fermentation • C. Krebs Cycle • D. ETC • ANSWER: A

  27. What process regenerates NAD+ (NADH back to NAD+) so glycolysis and cell respiration can continue? • Glycolysis • Krebs cycle • ETC/chemiosmosis • Fermentation • ___________________ • ANSWER: fermentation

  28. What electron carriers are at “D” and at “E”?

  29. “D” = NADH “E” = FADH2 + NADH

  30. What waste gas leaves at “H”?

  31. Carbon Dioxide

  32. What processes are at A, B, C?

  33. A (glycolysis) B (Krebs cycle) C (ETC and chemiosmosis)

  34. What is at “B” and “D”?

  35. B = H+ ions IMS D = Krebs in Matrix

  36. What is at “A” and “C”?

  37. “A” = ETC “C” = ATP Synthase

  38. What is redox? • HINT AND WHAT IT REPRESENTS • Leo goes Ger • ___________________________ • Loss of electrons = oxidation • Gain of Electrons = reduction

  39. What process means without oxygen? • A. aerobic • B. anaerobic • _________________ • ANSWER: anaerobic • Aerobic is with oxygen

  40. 1. Anaerobic Process in Yeast • A. glycolysis • B. Krebs cycle • C. ETC • D. chemiosmosis • E. Alcoholic Fermentation • F. Lactic Acid Fermentation • ANSWER: E

  41. 2. Movement of H+ ions across the ATP synthase • A. glycolysis • B. Krebs cycle • C. ETC • D. chemiosmosis • E. Alcoholic Fermentation • F. Lactic Acid Fermentation • ANSWER: D

  42. 3. Splitting of Glucose into two 3-C compounds • A. glycolysis • B. Krebs cycle • C. ETC • D. chemiosmosis • E. Alcoholic Fermentation • F. Lactic Acid Fermentation • ANSWER: A

  43. 4. Also Called Citric Acid Cycle • A. glycolysis • B. Krebs cycle • C. ETC • D. chemiosmosis • E. Alcoholic Fermentation • F. Lactic Acid Fermentation • ANSWER: B

  44. 5.Movement of e- from Hi to Lo • A. glycolysis • B. Krebs cycle • C. ETC • D. chemiosmosis • E. Alcoholic Fermentation • F. Lactic Acid Fermentation • ANSWER: C

  45. 6. Anaerobic process in animals’ muscles • A. glycolysis • B. Krebs cycle • C. ETC • D. chemiosmosis • E. Alcoholic Fermentation • F. Lactic Acid Fermentation • ANSWER: F

  46. What is the number? • 1. Carbons in each pyruvic acid molecule? • 3 • 2. ATP’s formed when one molecule of glucose breaks down (net) in glycolysis? • 2 (net) 4 formed

  47. What is the number? • 3. ATP’s are formed during ETC and chemiosmosis? • 34 • 4. ATP’s formed from breakdown of glucose TOTAL (glycolysis, Krebs, ETC/chemiosmosis)? • 38

  48. What is the number? • 5. ATP’s needed to get the glucose in glycolysis started to break down. • 2

  49. Fermentation Krebs cycle ETC Cytoplasm Matrix Inner Membrane WHERE DOES THIS OCCUR?

  50. H+ ions collect before they pass through ATP synthase ATP synthase Inner Membrane Space Inner Membrane WHERE DOES THIS OCCUR?