Download
bell ringers n.
Skip this Video
Loading SlideShow in 5 Seconds..
Bell Ringers PowerPoint Presentation
Download Presentation
Bell Ringers

Bell Ringers

131 Views Download Presentation
Download Presentation

Bell Ringers

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - E N D - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Presentation Transcript

  1. Bell Ringers Week of: January 14 – 18, 2013

  2. MONDAY, JANUARY 14, 2013 • ALWAYS write the question and the answer. Make sure you put the date next to each bell ringer to stay organized for quizzes! If you are absent at any point make sure you copy from a classmate or online. • QUESTION: Can a virus be treated with an antibiotic? Explain why or why not.

  3. MONDAY, JANUARY 14, 2013 • ANSWER: No, a virus cannot be treated with an antibiotic because antibiotics are used to treat bacterial diseases.

  4. TUESDAY, JANUARY 15, 2013 • ALWAYS write the question and the answer. Make sure you put the date next to each bell ringer to stay organized for quizzes! If you are absent at any point make sure you copy from a classmate or online. • QUESTION: List 3 ways viruses are spread.

  5. TUESDAY, JANUARY 15, 2013 • ANSWER: Contact with contaminated objects, bites from infected animals, and traveling in drops of moisture that an infected person sneezes or coughs into the air.

  6. WEDNESDAY, JANUARY 16, 2013 • ALWAYS write the question and the answer. Make sure you put the date next to each bell ringer to stay organized for quizzes! If you are absent at any point make sure you copy from a classmate or online. • QUESTION: What structures do bacteria use for locomotion?

  7. WEDNESDAY, JANUARY 16, 2013 • ANSWER: flagellum; plural flagella

  8. THURSDAY, JANUARY 17, 2013 • ALWAYS write the question and the answer. Make sure you put the date next to each bell ringer to stay organized for quizzes! If you are absent at any point make sure you copy from a classmate or online. • QUESTION: How do autotrophic bacteria make their food?

  9. THURSDAY, JANUARY 17, 2013 • ANSWER: Some capture and use the energy from the sun similar to the way plants do, and other bacteria deep in mud use the chemicals in their environment to make their food.

  10. FRIDAY, JANUARY 18, 2013 • ALWAYS write the question and the answer. Make sure you put the date next to each bell ringer to stay organized for quizzes! If you are absent at any point make sure you copy from a classmate or online. • QUESTION: What are two types of reproduction in bacteria?

  11. FRIDAY, JANUARY 18, 2013 • ANSWER: Asexual and Sexual Reproduction